MEHTER TAKIMI BÜYÜLEDİ

Kırıkkale Valiliği ve Kırıkkale Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Hıdrellez Kültür Bahar Bayramı, her yıl olduğu gibi bu yılda Celal Bayar Parkı´nda kutlandı. Kırıkkale Belediyesi Mehter Takımının gösterisi ile başlayan kutlamalar,  Kırıkkale Ustalar Topluluğunun konseri ile sürdü.

 

Kırıkkale’de öğrenciler, tokmak köfte, pelite tatlısı ve Keskin tava yaptı Kırıkkale’de öğrenciler, tokmak köfte, pelite tatlısı ve Keskin tava yaptı

ETLİ PİLAV DAĞITILDI

Ardından Ustalar topluluğu konseriyle devam eden Hıdrellez şenliklerinde ilerleyen saatlerde etli pilav dağıtıldı. Belediye görevlilerince kazanlarla kutlama yerine getirilen pilav ve ayranlar programa katılan konuklara ikram edildi. Etli pilav ikramının ardından protokol üyeleri Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencilerinin müzik konserini dinledi.

 

YARDIMLAŞMA VE PAYLAŞIMLARIN ARTTIĞI GÜN

Programda bir konuşma yapan Kültür Turizm Uzmanı Gülhanım Gül “Toplumsal ve kültürel bütünleşmede önemli bir yere sahip olan bayramlar, toplum bireylerinin birbirlerine sevgi ve saygı ile yaklaştıkları; yardımlaşma ve paylaşımların arttığı; mutluluk, sevgi ve huzurun tam anlamıyla yaşandığı günlerdir”

 

TOPRAĞIN DİRİLİŞİYLE UMUT DOLU BEREKETLİ GÜN

 “Kültürel çeşitliliğin varlığını hoşgörüyle sürdürdüğü topraklarımızda, yeniden dirilişin simgesi olan Hıdrellez, kültürümüzün önemli bir parçası olarak her yıl 6 Mayıs´ta çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Kışın zor şartlarının geride kaldığı, toprağın dirilişiyle umut dolu bereketli günlerin başladığı gündür Hıdrellez”

 

BEREKETİN ARTACAĞINA İNANIR ANADOLU İNSANI

“Karalarda dolaşan ve bereket getiren Hızır peygamber ile suların hakimi İlyas peygamberin buluştuğu gün olarak kabul edilen bu günde tutulan dileklerin gerçekleşeceğine uğursuzlukların sona ereceğine, kısmetin açılacağına, bereketin artacağına inanır Anadolu insanı. Bu gün tutulan dileklerin ve edilen duaların ülkemiz ve insanımız adına hayırlara vesile olması dileğiyle herkesin Hıdrellez bayramını kutluyorum”

 

BİRLİK VE BERABERLİĞİN OLMAZSA OLMAZIDIR

“Bizi biz yapan kültürel değerlerimizin yok olmaması ve gelecek nesillere aktarılması milli birlik ve beraberliğin olmazsa olmazıdır. Önemli kültürel değerlerimizden biri olan Hıdrellez geleneğimizin yaşatılmasına katkı sağlayan bu etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eder saygılarımı sunarım” diye konuştu.

 

KATILIM OLMADI

Kırıkkale Belediyesi Cumhuriyet Meydanı´ndan araç kaldırmasına rağmen havaların soğuk ve yağışlı olması nedeniyle ‘Hıdrellez Bayramı´na katılım olmadı. Programa Vali Vekili Abdullah Aslaner´in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Göktaş ve İl Müdürleri katıldı.