SIFIR FAİZLİ KREDİ

Kırıkkale Valiliği himayesinde devam eden 'Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var' projesinin protokol imza töreni; Vali Yunus Sezer, Vali Yardımcısı Vekili Ender Faruk Uzunoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Ziraat Bankası Ankara 2. Bölge Yöneticisi Y.Cenk Şahım ve Kırıkkale Şubesi Yöneticisi Ümit Yaşar Ören´in katılımları ile gerçekleştirildi. İmzalanan protokol ile çiftçilerimize 7 yıl vadeli, sıfır faizli ve ilk yıl ödemesiz 100 bin TL küçükbaş hayvan alımı kredisi ve 50 bin TL işletme kredisi imkanı sunulacak.

 

ÇİFTÇİ DESTEK İSTİYOR

Küçükbaş hayvancılık yapmak için çok destek isteyen vatandaşlarımızın olduğunu dile getiren Vali Sezer, “Bu da Ziraat Bankası´nın sunmuş olduğu imkanlar özellikle finansman noktasında çok önemli. Bununla bizim Valilik olarak ilçelerde, Kaymakamlıklarımız, İlçe Tarım Müdürlüklerimiz, Ziraat Odalarımız, il merkezinde yine aynı şekilde Vali Yardımcımızın önderliğinde oluşturduğumuz komisyon gereken çalışmayı özverili şekilde gerçekleştiriyor”

 

Önal, “19 Mayıs, gençlere verilen değeri ve güveni göstermektedir” Önal, “19 Mayıs, gençlere verilen değeri ve güveni göstermektedir”

140 YETİŞİCİ BAŞVURUDA BULUNDU

Sezer, “Vatandaşlarımızın bu projeye başvurabilecekleri lokasyonların oluşturulması, Açık Kapı görevlendirmelerinin yapılması bu çalışmada hızlı bir gelişme kaydetti. 753 yetiştiricimize bu dönemde ulaşılmış durumda. Hepsi bilgilendirilmiş durumda bunlardan 140 tanesi başvuru yaptı. Bu başvuruları biran önce neticelendirmemiz gerekiyor. Bu projenin en güzel yanı hayvanların temin edilmesinden bunların alınıp sahip edilmesine kadar süreç ondan sonra bunların yer temini uygun şartlarda kesimle ilgili işlerin devam ettirilmesi, beslenmeyle ilgili tüm sorumluluk Valiliğe düşüyor” dedi. Haber: Kenan Kuzucu