ANKET SONUÇLARI BELLİ OLDU

Nisan ayında yapılacak olan Anayasa referandumu için vatandaşın nabzı ölçülmeye devam ediliyor. Araştırma şirketleri anketler düzenleyip düzenledikleri bu anket sonuçlarını paylaşarak kamuoyuna bilgi veriyor. 29 Ocak ile 1 Şubat tarihleri arasında yapılmış olan “2017 Türkiye gündemi Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sistemi araştırması” seçmen vatandaşın hangi kararı vereceği ortaya çıkıyor.

 

52´LİK BİR DİLİMİ OLUŞTURUYOR

Sulakyurt’ta asfalt çalışması başladı Sulakyurt’ta asfalt çalışması başladı

MAK Danışmanlık şirketinin yaptığı anket sonucunda Anayasa referandumuna evet oyu verecek seçmen sayısını yüzde 59,77 olarak açıkladı. Kararsız seçmen ise bu oylamada belirleyici bir etken olabilir çünkü onlar bu dilimin yüzde 13 ünü oluşturuyor. İşin ilginç kısmı ise, Anayasa referandumuna gidilirken bu Anayasa paketinin içeriğini bilmeyen seçmenin yüzde 34´lük bir dilimi kapsıyor olmasıdır. Anayasa paketinin içeriğini biliyorum diyen seçmen ise yüzde 52´lik bir dilimi oluşturuyor. Yüzde 14´lük kesim ise görüş bildirmekten kaçınıyor.

 

51,66 İLE ZİRVEDE BULUNUYOR

Ülkenin en önemli sorununun ne olduğu sorusuna ise çoğu vatandaş ekonomi diyerek cevap veriyor. Bunları sırasıyla FETÖ ile mücadele, terör, Suriye ve diğerleri gibi başlıklar takip ediyor. Yüzde 10´luk kesim ise bu konuda görüşünü bildirmiyor. Yarın seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz de yapılan anketler arasında bu anket sonucuna bakılacak olursa AKP yüzde 51,66 ile zirvede bulunuyor onu sırasıyla CHP 25,55, MHP 12,77, HDP 7,77 şeklinde takip ediyor.

 

KIRIKKALE´DE DE YAPILDI

MAK Danışmanlık bu anketleri Kütahya, Aksaray, Artvin, Yozgat, Bitlis, Bolu, Uşak, Elâzığ, Giresin, Gümüşhane, Karaman, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Ağrı, Nevşehir, Osmaniye, Sinop, Bilecik, Bayburt, Düzce ve 154 ilçede yaparak bu sonuçlara ulaştığını bildiriyor.