Üniversite öğrencilerine Türk Halk Oyunları konusunda teorik ve uygulamalı eğitim vermeyi sürdüren Kırıkkale Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu (KÜHDAT), 2019 yılında gerçekleştirdiği faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.

 

AVM çalışanlarına ‘UYUMA’ uygulaması tanıtıldı AVM çalışanlarına ‘UYUMA’ uygulaması tanıtıldı

HALAY ÇEKİP HORON TEPTİLER

 “Üniversite-şehir işbirliği” amacı doğrultusunda çeşitli devlet okullarında öğrenim gören ilkokul, ortaokul öğrencilerinin yanı sıra otizm tanılı öğrencilere gönüllü olarak halk oyunları eğitimi veren Halk Dansları Topluluğu, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Akşemsettin Ortaokulu´nda Zeybek gösterileri sergiledi. Zeybek gösterileri öğrencilerin ve ailelerin büyük beğenisini kazandı. Son olarak 30 Nisan 2019 tarihinde Kırıkkale Meslek Yüksekokulu karşısında yer alan Gölet Alanı´nda düzenlenen Halk Oyunları Şenliğinde Türk Halk Oyunlarının dokusunu oluşturan “Halay”, “Horon”, “Zeybek” ve “Kaşık” gibi çok sayıda oyun oynandı. Topluluk üyelerinin canlı müzik performanslarının yanı sıra köy seyirlik oyunlarından kesitlere de yer verilen etkinlik, katılımcıların beğenisini kazandı.

 

YEREL VE ULUSAL DÜZEYDE TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ

Etkinlik sonunda, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında daha büyük bir topluluk olarak üniversiteyi yerel ve ulusal düzeyde temsil etmek istediklerini ifade eden topluluk akademik danışmanı Arş. Gör. Serhat Altıok, Türk Halk Oyunlarını öğrenmek ve sergilemek isteyen tüm öğrencileri topluluğa katılmaya davet etti. Haber Merkezi