Hacılar´da Eğitim Şart

“Bizim Hacılar´ın pırıl pırıl çocukları var. Her biri aşırı zeki, çalışkan… Ancak buna rağmen eğitim seviyemiz düşük. Avukat, Mimar, Doktor sayımız çok az. İyi de neden? Dedim kendime ve sorunu buldum. Çocuklarımız belli bir yaşa kadar çok güzel okuyorlar, dersleri çok başarılı. Ancak bir yaş aralığına gelince okuldan uzaklaşıyor, Belediyede, Tüpraşta ve yan kuruluşlarında iş aramaya başlıyor. Yani okumaya gerek duymuyor. Çocuklar, gençler elbette belediyelerine güvenmeliler, elbette belediyenin gücünü hissetmeliler. Ancak en önce eğitimlerini tamamlamalılar. Bunun için Belediyeye büyük iş düşüyor. Belediye o güveni çocuklarına, evlatlarına verecek ancak eğitimlerini ne kadar yüksek yaparlarsa kendileri için o kadar iyi olacağını da bilecekler. Bunu sağladığımız zaman hem Hacılarlılar daha güçlü olacak, hem de Hacılar güçlü olacak.”

Sözlerin sahibi Hacılar´ın Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Mehmet Koyuncu… Ne muhteşem bir tespit, ne güzel bir anlayış, ne kadar doğru bir siyaset, ne kadar kutlu bir seçim vaadi… Bir babaya sorun oğlun Belediye´de işçi mi olsun, yoksa Avukat mı? Babanın vereceği cevap bellidir değil mi? İşte bu ince noktayı yakalamak ne kadar Lider Ruhlu ve Beldesini ne kadar düşünen bir insan olduğunu gösteriyor Mehmet Koyuncu´nun.

Bu sözlerimden sonra hemen Kırıkkale´de bulunan tüm belediyelerin eğitim yatırımlarını kontrol ettim. Bir tek Yahşihan Belediyesinin Etüt Merkezleri, İnternet Sitesinden uzaktan eğitim gibi yatırımlarını bulabildim. Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur´un ne kadar büyük bir siyasetçi olduğunu ve Hacılar Belediye Başkan Adayı Mehmet Koyuncu´nun ne kadar büyük bir siyasetçi olabileceğine tanık oldum.

Yazılarımda mümkün olduğunca siyasetten, parti isimlerinden, taraf olmaktan uzak durmaya çalışıyorum. En azından eskiye nazaran, yani ihraç edilmeden önceki yazılarıma nazaran diyebilirim. Tüm yazılarımda Belediye Başkan adaylarının vaatlerinde veya önce ki dönemlerinde ki incelikleri yakalayıp, siyasetin başka bir havada geçmesini temenni ediyorum.

KALEFEST 2024'ün En Heyecan Verici Etkinliği; Solo Türk KALEFEST 2024'ün En Heyecan Verici Etkinliği; Solo Türk

Mehmet Koyuncu´yu bebekliğimden beri tanırım desem eksik söylemem. Öğrenciyken okulda yaşadığım sorunlardan, aile fertlerimizden her hangi birinin sağlık problemine kadar yanımızda gördüğüm bir aile dostumuz. Asker Kınamı yakan, Buyurun Kına yakalım diyen adamdır Mehmet Koyuncu. Hiç unutmuyorum Kına yakmadan önce ki konuşmasını, “Biz bu kınayı gitsin ölsün diye yakmıyoruz, o şerefsiz PKK´lılara bir kurşun da o sıksın” diye yakıyoruz demişti. Askerliğim boyunca kulaklarımda çınlamıştı bu ses, var olsun…

Dosttur Mehmet Koyuncu, Dürüst bir adam. Herkesi düşünür ailesi, şehri, beldesi, vatandaşları, kardeşleri dostları herkesi düşünür. Herkese bir şeyler yapabilmek için yırtınır, yıpranır, uyumaz dinlenmez bir adam. Herkesi seven, kucaklayan bir adam. Böyle bir adamdan kötü siyasetçi olur mu hiç?

Hacılarlılar için Mehmet Koyuncu´nun ne anlam ifade ettiğini biliyorum. Hacılarlılar için Mehmet Koyuncu´nun neler yaptığını biliyor, yapabileceklerini tahmin edebiliyorum. Hacılar güzel bir beldemiz, güçlü bir belediyemiz, sevdiğimiz bir yerleşim yerimiz. Umarım seçimi Hacılarlılar kazanır, umarım seçim sonucuna en çok Hacılarlılar sevinir.

Hacılar demişken, Cennet Mekan Memduh Bodur´u ve rahmetlinin Beldeye kattığı değerleri anmamak olmaz. Hacılar´ı anmışken, Memduh Bodur Başkana da bir kez daha Allah´tan rahmet diliyor, saygılar sunuyorum…