'Vatan' diye sahip çıktılar

Birinci dünya savaşının yüzüncü yılını yaşadığımız şu günlerde Gazeteci Yazar İlhan Şahin tarafından kaleme alınan 'Yıkık İmparatorluğun Yitik Çocukları Kanal' isimli roman unuttuğumuz bir gerçeği gözler önüne seriyor. Birinci dünya savaşında bugün ki sınırlarımızın dışında kalan topraklarda savaşmaya gönderilen ve buralara 'vatan' diye sahip çıkan bir daha da geri dönmeyen daha sonraları da akıbetleri konusunda her hangi bir bilgiye sahip olmadığımız dedelerimizin hazin hikayesi resmi kaynaklardan yararlanarak anlatılıyor.

Çılgın proje

Yavuz Sultan Selim'in Mısır'ı almasıyla birlikte Akdeniz ve Kızıl Denizi bir birine bağlayan bir kanal açılma fikrinin ortaya atıldığını dile getiren Yazar İlhan Şahin 'Süveyş Kanal'ı bir hayalin gerçekleşmesidir. 1869 yılında o gün ki teknolojiyle yapılması ve suni bir kanal olması açısından tam manasıyla çılgın bir projedir. Malasef bu konu ülkemizde yeterince bilinmiyor. Biz bu romanda kaynaklara dayanarak Osmanlı'nın çılgın projesi hakkında da bilgi veriyoruz' şeklinde konuştu.

Karakeçili’de tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı Karakeçili’de tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı

Onlardan özür diliyoruz

Birinci dünya savaşının son bulmasıyla birlikte Milli mücadelenin başladığını ifade eden Şahin sözlerini şöyle tamamladı 'Anadolu da Atatürk önderliğinde başlayan ve çok zor şartlar altında kazanılan zafer arada boşluk oluşturdu. Çeşitli cepheler de şehit olan ya da esir düşen askerlerimiz hatırımıza gelmedi. O gün ki şartlarda bunun olması doğaldı. Ancak sonrada bu insanlar aklımıza gelmedi. İşte Yıkık İmparatorluğun Yitik Çocuklarında unuttuğumuz dedelerimizden geçte olsa özür dilemiş oluyoruz. Bu kitap serinin ilki. Diğer cephelerle ilgili çalışmalarımı tamamladım. İleride onları da yayınlayacağım' ifadelerini kullandı.

Okuyucusuyla buluştu

Türkiye'nin en büyük kitap fuarlarından biri olan 9'uncu Ankara Kitap Fuarında kendisi için özel düzenlenen imza etkinliğine katılan yazar İlhan Şahin 'Kitabın çıkmasının üzerinden bir hafta geçmeden yoğun bir ilgiyle karşılaştım. Türkiye'nin en önemli yazarlarıyla birlikte imza etkinliğine katılmak ve yüzlerce kitap imzalamak beni son derece mutlu etti. Kırıkkale'yi en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum' dedi.