OKULLARDA ALARM VERİLECEK BİR DURUM YOK 

Bir dizi inceleme ve değerlendirmelerde bulunmak üzere Şanlıurfa´ya giden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti. Burada COVİD-19 salgını ve okulların durumu hakkında açıklamalarda bulanan Bakan Özer, Türkiye genelinde en az iki doz aşı olmuş ve bağışıklık kazanmış öğretmen sayısının yüzde 94 civarında olduğunu, üç ve dört doz aşı olmuş öğretmen sayısının da her geçen gün yükseldiğini ifade etti.

Okulların durumunun Bilim Kurulu ile koordineli şekilde değerlendirildiğini belirten Özer, okullarda alarm verilecek, yeni kararlar alınacak herhangi bir sıkıntının olmadığını söyledi.

 HERHANGİ BİR ALARM DURUMU SÖZ KONUSU DEĞİL

Öğrenciler, Kırıkkale’yi Yunanistan’da tanıttı Öğrenciler, Kırıkkale’yi Yunanistan’da tanıttı

3 doz ve 4 doz aşı olan öğretmen oranlarının her geçen gün yükseldiğine işaret eden Özer, şöyle devam etti: '3´üncü doz aşısını olan öğretmen oranımız da bugün itibarıyla yüzde 40,5. Süreç yaklaşık dört buçuk aydır Sağlık Bakanlığı, Sağlık Bilim Kurulumuzla koordineli bir şekilde devam ediyor. Allah´a şükür, okullarımızda alarm verip yeni kararlar vereceğimiz bir sıkıntımız yok. Omicron dalgası hızlı bir şekilde yayılıyor, süreci yakından takip ediyoruz ama şu an için okullarımızda önlemlerimizi değiştireceğimiz, yeni önlemlere başvuracağımız herhangi bir alarm durumu söz konusu değil. Aşılama oranlarına dikkat etmemiz gerekiyor. Okullarımızda maske, mesafe ve hijyenle ilgili kurallara öncesine göre çok daha riayet ediyoruz. İnşallah, 2 hafta sonra yarıyıl tatiline gireceğiz, yarı yıl tatiline kadar süreci başarılı bir şekilde devam edecek' dedi. Haber Merkezi