KESKİN-DİNEK YÖRESEL YEMEKLER VE GASTRONOMİ MERKEZİ MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR

 

Yöresel lezzetler misafirlerini bekliyor

 

Geçmiş tarihi itibariyle gelenek ve kültür alanında zengin bir geçmişe sahip olan Kırıkkale´nin Keskin ilçesi, yöresel lezzetlerle damak tadına hitap ediyor. Vali Yunus Sezer´in gayretleriyle ilçeye kazandırılan Keskin-Dinek Yöresel Yemekler ve Gastronomi Merkezi, birbirinden farklı yemekler sunuyor.

 

VATANDAŞLARIN HİZMETİNE AÇILDI

Gelenek ve kültürlerin yaşatılması amacıyla çeşitli çalışmaların yapıldığı Keskin ilçesinde, yöresel lezzetlerin damaklarda unutulmaması için önemli bir merkez, vatandaşların hizmetine açıldı. Yenice Mahallesi Servet Örnek Konağı Ömer Avundukluoğlu Sokak 4/1 Keskin (Keskin eski ilçe kütüphanesi) adresinde açılan Keskin-Dinek Yöresel Yemekler ve Gastronomi Merkezi, tarih kokan havası ve restore edilen binasıyla vatandaşlara hizmet sunuyor.

 

7 GÜN HİZMET VERİYOR

Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği olmak üzere üç öğün şeklinde yemeklerin sunulduğu merkez, sabah saat 08.00 akşam 21.00 saatleri arasında hizmet sunuyor. Haftanın yedi günü hizmet veren merkezde kuru fasulye, bulgur pilavı, tarhana, mercimek çorbası, Keskin tava ve isteğe bağlı çeşitli yemeklerin yapıldığı merkezde, toplu yemeklerde verilebiliyor. Keskin ilçesinin tarihi ve kültürüyle bütünleşen bu merkez, civarda bulunan halkın ilgi odağı olmaya başladı.

 

KESKİN TAVA HAZIRLANIYOR

Merkez hakkında açıklamalarda bulunan Keskin Öğretmenevi müdürü Murat Özsoy, “Öğretmenevimize bağlı bu merkez Valimiz Yunus Sezer, Keskin Kaymakamımız Tekin Erdemir, Belediye Başkanımız Dede Yıldırım´ın çalışmaları sonucunda ilçemize kazandırıldı. Keskin öğretmenevimize bağlı Keskin-Dinek Yöresel Yemekler ve Gastronomi Merkezi olarak Keskin yöremize ait yemeklerin ürününü burada sunmaktayız. Amacımız Keskin ve Kırıkkale yöresine ait yöresel yemekleri vatandaşlarımızın hizmetine sunmak.”

 

AYNI ANDA 50 KİŞİYE HİZMET

Fiyat olarak vatandaşlarımızın ekonomisine uygun şekilde fiyatlarımız mevcuttur. Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği olarak vatandaşlarımıza hizmet etmekteyiz. Şuanda bu binada 50 kişiye aynı anda yemek verebiliyoruz. Binamızın kapasitesi bu şekilde. Yöremize ait keskin tava hizmete sunmaktayız. Keskin tavayı sipariş üzeri yapabiliyoruz. İki saat öncesinden bizlere söylendiği takdirde vatandaşlarımızın hizmetine sunabiliyoruz. Buraya gelmek ve bizlere ulaşmak isteyenler 0541 296 77 71 nolu telefondan bizlere ulaşabilir” dedi.

 

KESKİN İÇİN ÖNEMLİ BİR MERKEZ

Kırıkkale Demir Çelik Fabrikası personel alacak Kırıkkale Demir Çelik Fabrikası personel alacak

Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, 'Keskin-Dinek yöresel yemekler ve gastronomi merkezi, ilimizdeki misafirlerimizi ağırlayacak seviyeye getireceğiz. İnşallah bundan mutluluk duyacağız. Keskin´in eksikliklerini gerekli yerlere ilettik çok ciddi sorunlarımız vardı. Bunlar bizim yapabileceğimiz işler değildi Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bakanlıklara talimatlar verildi, sorunlarımız çözüme kavuştu. Buranın hizmete açılmasında büyük emekleri olan Valimiz Yunus Sezer´e çok teşekkür ederim” dedi.

 

VALİ YUNUS SEZER´E TEŞEKKÜR

Keskin Kaymakamı Tekin Erdemir, “Buraya göreve başladığımda ve sayın valimizi ziyarete geldiğimde bu konağın yöresel ürünler alanında değerlendirilmesi anlamında ilk talimatı vermişti. Bu süre içerisinde Valimiz Yunus Sezer´in yardımlarıyla ve ödemelerle burayı hizmete açtık. Buranın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. İlimizde ve ilçemizde güzel çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların yansımalarını ilimizde de görüyoruz. İlçemizde önemli hizmetlerimiz oluyor” şeklinde konuştu. Haber: Ayşe Soysal