SİYASET 7.10.2015 16:54:01
YÖK´Ü KALDIRACAĞIZ

YÖK´Ü KALDIRACAĞIZ

CHP Kırıkkale Milletvekili Adayı Hasan Biçer, Mustafa Demiral, İl başkanı Ahmet Önal ve beraberindekiler Eğitim Sen Kırıkkale şubesini ziyaret ettiler. Ziyarette Cumhuriyet Halk Partisinin seçim politikalarından bahseden Milletvekili adayı

Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayları Hasan Biçer, Mustafa Demiral, İl başkanı Ahmet Önal önceki gün Eğitim Sen Kırıkkale şubesini ziyaret ettiler. Ziyarette Eğitim Sen Kırıkkale şubesini Başkanı Yüksel Şahin adaylara çalışmaları hakkında bilgi verdi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN UYGULAMASINA SON VERECEĞİZ

Ziyarette söz alan CHP Kırıkkale Milletvekili Adayı Av. Hasan BİÇER eğitimin 13 yılda başına gelenlerin, pişmiş tavuğun başına gelmediğini, adeta yaz boz tahtasına dönen eğitimin, milli olmaktan da çıktığını söyledi. Biçer çözümün CHP olduğunu söyleyerek şöyle devam etti “Bir yıl okul öncesi, 8 yıl ilköğretim olmak üzere toplam 9 yıl temel eğitim ve 4 yıl orta öğretimden oluşan 1+8+4 eğitim sistemini hayata geçireceğiz.13 yıl süreli, tam gün, nitelikli ve ücretsiz zorunlu eğitimi her çocuğumuz ve gencimiz için mümkün kılacağız.Karar alma süreçlerinde, MEB´in belirlediği standartlar çerçevesinde hareket etmek kaydıyla yetkiyi mümkün olan ölçülerde okullara vereceğiz.Eğitim politikalarını, öğretmenler, okul yöneticileri, öğrenciler, veliler ve ilgili STK´ların katılımıyla oluşturacağız.MEB´in daha saydam ve hesap verebilir bir yapıya kavuşması için gereken yasal ve kurumsal düzenlemeleri hayata geçireceğiz.Eğitim politikalarımızda, kadın-erkek eşitliğinin sağlanmasını ve kadınların toplumsal konumunun iyileştirilmesini hedef alacağız.Karma eğitimden ödün vermeyeceğiz. Kız çocuklarının okullaşma oranlarının istikrarlı bir şekilde artması için gereken önlemleri alacağız.Tüm okullarda engelli öğrenciler için gerekli altyapı düzenlemelerini gerçekleştireceğiz.Her okulun yemekhanesi ve geniş bir bahçesinin olmasını sağlayacağız.Okullarda öğrencilerin ruhsal ve fiziksel gelişimleri ile becerilerini artırmaya yönelik sportif, sanatsal ve kültürel aktivitelere daha fazla yer verilmesini sağlayacağız. Öğrencilerimizi uluslararası PISA değerlendirmelerinde en kısa sürede OECD ortalamasına ulaştırarak, nitelikli insan kaynağımızı zenginleştireceğiz.Öğrencilerin yabancı dil temel yeterlilik düzeyine erişebilmeleri için gerekli düzenlemeleri yapacağız.Öğretmenliği yeniden toplumun en saygın mesleklerinden biri haline getireceğiz. Öğretmen yetiştiren yüksek okul ve fakülteleri bakımdan en ileri olanaklarla donatacağız.Ücretli öğretmen uygulamasına son vereceğiz. Tüm öğretmenleri kadrolu olarak atayacağız, devlet kadroları içindeki statüsünü, göstergelerini ek ders ücretlerini yükselteceğiz.Atama bekleyen öğretmen sorununu kadrolu atamayla çözeceğiz.140 bine yaklaşan öğretmen açığını kapatacağız.Tam gün eğitim çerçevesinde tüm öğrencilere sıcak öğle yemeği vereceğiz.Toplumsal eşitsizliklere son vermek için tam gün ve ücretsiz okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alacağız.Sanayi kuruluşları ile iş birliği içerisinde, OSB´lerde ve Sanayi Sitelerinde çıraklık merkezi ve yatılı meslek liseleri kuracağız.YÖK´ü kaldıracağız. Üniversitelerin bilimsel, idari ve mali özerkliklerini koruyacak şekilde, eş güdümü sağlamakla yükümlü yeni bir üst kurul oluşturacağız.Yurt içi ve yurt dışı olanaklardan en üst düzeyde yararlanarak, ülkemize tıp eğitimi dışında her yıl en az 15 bin yeni doktoralı eleman kazandırılmasını sağlayacağız.Üstün zekâlı ve yetenekli öğrencilerin seçilmesine ve eğitimine yönelik gereken düzenlemeleri özenle hayata geçireceğiz dedi.

FIRSATA ÇEVİRMELİ

Bunun üzerine söz alan  Başkan Yüksel Şahin “CHP´nin Kırıkkale´de zaten bir oyu var, bunun üzeri olabilir mi? Evet olabilir. Görünen o ki;  CHP Türkiye genelinde sıçrama yapacak. AKP´nin CHP´yi taklit eder duruma gelmesi, tercihlerin CHP´den yana kullanılacağını gösteriyor. Bende işe gidip gelirken, CHP´deki coşku ve kalabalığı görüyorum. En çok inandırıcılığı olan parti programı %60 ile CHP seçim bildirgesidir. Oyları düşen AKP ve MHP den büyük bir kaçış var. CHP bunu fırsata çevirmelidir, çevirecektir” dedi.

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024