Ülke genelinde 2 milyon 437 bin 119 adayın ter dökeceği YKS sınavı saat 10.15 itibarı ile başladı. Sınav Merkezi kapıları saat 10.00´da kapatıldı. Sınav merkezlerine erken saatlerde gelen öğrenciler daha iyi bir üniversite hayali ile heyecanla sınav saatini bekledi. Saat 09.00 itibarı ile öğrenciler, sınav yerlerine alınmaya başlarken, yakınları sınava giren öğrencilerin ardından dualar okudular. Covid-19 salgını nedeni ile 2 sefer tarihi değiştirilen YKS sınavı, öğrencilerde ayrı bir strese neden oldu. Sınav tarihlerinin salgın nedeni ile iki sefer değişmiş olması nedeni ile tarihin en stresli Üniversite Giriş Sınavı olduğu söylenen sınav öncesi öğrencileri aileleri sakinleştirdi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DA BAŞLADI

Bugün yapılan YKS sınavı ve yarın yapılacak AYT sınavı nedeni ile sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasıda başladı. Bugün saat 15.00 a kadar tüm yurtta sokağa çıkma kısıtlaması uygulanırken öğrenci ve yakınlarına serbestlik tanındı. 15.00 itibarı ile kısıtlama son bulacak. Yarın AYT sınavı nedeni ile tekrar kısıtlama uygulanacak.

30 DAKİKA DAHA İLAVE EDİLDİ

Covid-19 salgını nedeni ile 2 sefer sınav tarihi değişen sınav için öğrencilere yalnızca bu seneye özel ekstra 30 dakika hak tanınanacak. Normal şartlarda 135 dakika sürecek olan sınav bu sene 165 dakikaya uzatılırken aynı zamanda, 180 olan baraj puanıda 170 e çekildi. YKSnin ilk oturumu olan TYT sınavında öğrencilere matematikten 40, Türkçeden 40, Sosyal Bilgilerden 20 ve Fen Bilgisinden 20 soru sorulacak. İlk oturumu bitiren adaylar yarın AYT sınavına girecek.

Öğrenciler, Kırıkkale’yi Yunanistan’da tanıttı Öğrenciler, Kırıkkale’yi Yunanistan’da tanıttı