123 MİLYON M³ AKTİF SU HACMİ

Mevsim normallerinin altında yağışsız bir mevsim geçiren Kırıkkale, Devlet Su İşleri Müdürlüğü ortalama verilerine göre yıllık 30 milyon metreküp su tüketimi yapıyor. Kızılırmak nehri güzergahında yer alan barajlar, kurak geçen mevsime karşın su nehirden nasibini alıyor. Bu kapsamda Kırıkkale´ye içme ve kullanma suyu sağlayan ve Kızılırmak Nehri üzerinde yer alan Kapulukaya Barajında doluluk oranı; kurak giden mevsim şartlarına rağmen yüzde 88 seviyelerinde. Diğer bir yandan barajda 123 milyon m³ aktif su hacmi bulunuyor.

 

KESİKKÖPRÜ BARAJI YÜZDE 93 SEVİYESİNDE

Ankara sınırları içerinde yer alan ancak Kırıkkale´de yaklaşık 55 bin 000 dekar arazinin sulanmasını sağlayan Kesikköprü Barajı doluluk oranı da yüzde 93 seviyelerinde. Kesikköprü ve Kapulukaya Barajlarının membaında (akış yukarısı) yer alan ve bu iki barajın doluluk oranlarını doğrudan etkileyen Hirfanlı Barajı ise yüzde 43 doluluğa sahip.

 

GÖLLERDE SU SEVİYESİ DÜŞÜŞ GÖSTERDİ

Kırıkkale´de yer alan ve 2020 yılı sulama sezonunda aktif olarak sulama yapılan Sulakyurt Barajının doluluk oranı yüzde 55 seviyelerinde. Sulama göletleri olan Yahşihan Mahmutlar Şarklısı, Balışeyh Akçakavak, Keskin Ceritmüminli ve Hasandede Göletlerinin ise 2020 sulama sezonunun bitmesiyle birlikte su seviyeleri düştü. Mevsim şartlarına göre, doluluk oranlarının ilkbahar aylarında artması beklenmektedir. Keskin Büyükceceli Göletinde ise su tutma süreci devam ediyor.

Hayali kadınlara nefes olmak Hayali kadınlara nefes olmak

 

Haber Merkezi