Ülkemizin genç yeteneklerinin tespit edileceği Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi´nin üçüncü etabı sona erdi. Beden Eğitimi Öğretmenleri ve Antrenörler tarafından teste tabi tutulan öğrencilere yetenekleri doğrultusunda gerekli yönlendirmeler yapılmaktadır.

 

EĞİTİMLER VERİLDİ

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa uygulanan projede, öğrencilere Spora Özgü Temel Eğitim ve Hareket Becerilerine Yönelik Modül Programı Yönergesi kapsamında İlimiz Çok Amaçlı Spor Salonunda 12 Kasım- 12 Mart 2019 tarihleri arasında antrenör ve beden eğitimi öğretmenlerimiz eşliğinde ilkokul üçüncü sınıf öğrencilerine yönelik beceri koordinasyon, eğitsel oyun, temel kuvvet eğitimi şeklinde eğitimler verildi.

 

151 ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLDİ

Tokat Merkezli Deprem Kırıkkale'de Hissedildi Tokat Merkezli Deprem Kırıkkale'de Hissedildi

Gençlik ve Spor İl Müdürü İ.Haluk Karahan yaptığı açıklamada; 'Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi´nin Türk spor tarihinin en büyük altyapı projelerinden biri olduğunu belirten Karahan, 'Sportif Yetenek Taraması, merkez ve ilçelerde ilkokul 3. sınıf  öğrencilerimize yönelik uzman antrenörlerimiz ve Beden Eğitimi  öğretmenlerimiz eşliğinde yapılmaya devam edilecektir. Projenin 3. etabında 151 öğrencimize eğitimler verilmiştir. Projenin 4. Aşaması ise 27 Mart - 10 Nisan 2019 tarihleri arasında düzenlenecektir. Bütün sporcularımıza başarılar dileriz” dedi. Haber: Emel Selci