Boykot nedir? Boykot nasıl yapılır? Boykot nedir? Boykot nasıl yapılır?


Yeni doğan 300 bebeğe kimlik

 

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ve pilot il olarak Kırıkkale´nin de arasında yer aldığı yeni doğan bebeklere kimliklerinin verilmesi çalışması sürüyor. Haziran ayından bugüne kadar doğan 300 bebeğe kimlikleri verildi.

 

ADRESE TESLİMİ SAĞLANMAKTA

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, “ Bakanlığımız tarafından pilot il uygulaması kapsamında Kırıkkale´deki hastanelerimizde başlayan E-Doğum Raporu Sistemi uygulamasında yenidoğan bebeklere kimlik kartı verilme işlemleri devam ediyor. Uygulama ile hastanede doğum sonrası taburcu olmadan 5 gün içerisinde başvuru yapan aileler, bebeklerinin isimlerini belirledikleri takdirde ailesinin beyanı doğrultusunda sağlık tesisimizde kimlik belgesi işlemleri tamamlanarak elektronik ortamda nüfus müdürlüklerine ulaştırılıp vatandaşlarımızın nüfus müdürlüklerine gitmesine gerek kalmadan, bebeğin kimlik kartının basılarak beyan ettikleri adrese teslimi sağlanmaktadır.”

 

VERİLEN ADRESLERE GÖNDERİLDİ

“Haziran ayında başlayan uygulamadan bu zamana kadar Yüksek İhtisas Hastanesi ile Tıp Fakültesi Hastanesinde dünyaya gelen toplam 300 bebeğin kimlikleri İçişleri Bakanlığı tarafından ebeveynlerince verilen adreslere gönderildi. Uygulamadan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın doğum sonrası taburcu olmadan önce sağlık tesislerimize taleplerini iletmesi gerekmektedir. Uygulama ile vatandaşlarımızın hem kaliteli sağlık hizmetine daha kolay ve hızlı bir şekilde erişim sağlanması amaçlanmak hem de Hastanelerimizde dünyaya gözlerini açan bebekler, e-Doğum sistemi ile kayıt altına alınmakta ve doğum raporu oluşturulup mükerrer rapor yazımları ortadan kalkarak usulsüz raporların önüne geçilmektedir” dedi. Haber: Ayşe Soysal