Öğrenciler, Kırıkkale’yi Yunanistan’da tanıttı Öğrenciler, Kırıkkale’yi Yunanistan’da tanıttı


Minik öğrencilerin eğlenirken öğrendikleri bir eğitim atmosferinde gerçekleşen eğitimlerde görsel videolar, sunumlar ve el broşürleriyle dikkatleri çekilerek “112 acil çağrı hattı, hayati tehlike oluşturan durum ortaya çıktığında aranması gereken önemli bir hattır. Hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından meşgul edilmesi nedeniyle gerçek acil sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmada geç kalınmaktadır.” 112 nin gereksiz yere aranmaması konusu vurgulanmaktadır.

Diğer yandan ambulansın vakaya ulaşmasında da önemli sıkıntılar yaşanmaktadır. Yollarda ambulanslar ve diğer geçiş öncelikli araçların kullanımı için yapılan güvenlik şeritlerinin başka araçlar tarafından kullanılması, diğer sürücülerin ambulansa yol vermemesi/verememesi, bazı saatlerde yaşanan trafik yoğunluğu, ara sokakların ambulansın geçişine uygun olmaması gibi nedenler ambulansların vakalara ulaşmasını zorlaştırmaktadır.

Sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında acil sağlık hizmetlerinin sunumunda toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla 03.12.2015 tarihinde Çelebi ilçesine bağlı Çelebi ilkokulu ve ortaokulunda toplam 111 öğrenciye , 08.12.2015 tarihinde Hacılar Kasabasında ki Seher Vuslat Aytemiz ilkokulu ve ortaokuluna toplam 354 öğrenciye, 11.12.2015 tarihinde Keskin Atatürk İlkokulundan 260 öğrenciye ‘´112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi´´ eğitimi verilmiştir.