IRMAK KÖYÜNDE BULUNAN KADINLAR TÜRKİYE KOOPERATİFLER FUARI´NDA BULUŞTU

 

Yarınlar için üretmeliyiz

 

Ankara´da ATO Congresium´da düzenlenen Türkiye Kooperatifler Fuarı yurtiçi ve yurtdışından birçok kooperatifi ağırladı. Fuarda katılan Irmak Kadın Girişimi, İşletme ve Üretimi Kooperatifi, Türkiye Kooperatif Fuarı standında yerini aldı.

 

KIRIKKALE´YE ÖDÜL VERİLDİ

Kırıkkale Ticaret İl Müdürlüğünce ısa bir süre önce kurulan Irmak Kadın Girişimi, İşletme ve Üretimi Kooperatifi, Türkiye Kooperatif Fuarı standında yerini aldı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, Irmaklı kadınların bulunduğu stanta ilgi gösterdi. Kırıkkale Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner, kooperatife katılan bayanlar adına, Kırıkkale için ödülünü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay´dan aldı

 

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Türkiye Milli Kooperatifler Birliği ve Kent-Koop Genel Başkanı Muammer Niksarlı, Türkiye Kooperatifler Fuarı´nda, Rusya Kooperatifleri Merkez Birliği´nin, Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (Pankobirlik), Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ve Türkiye Milli Kooperatifler Birliği ile ticaret iş birliği protokolü imzalamasının bu fuarın en önemli çıktısı olduğunu söyledi. Niksarlı, ATO Congresium´da düzenlenen Türkiye Kooperatifler Fuarı´na yurt dışından da kooperatiflerin katıldığını bildirdi.

Behzat Kürkçüden Adaylık Açıklaması Behzat Kürkçüden Adaylık Açıklaması

 

İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALIYOR

Rusya, Brezilya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Almanya´dan kooperatif birliklerinin fuarda yer aldığını ifade eden Niksarlı, 'Rusya Kooperatifleri Merkez Birliği, Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (Pankobirlik), Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ve ürkiye Milli Kooperatifler Birliği ile ticaret iş birliği protokolü imzalıyor bu, fuarın en önemli çıktısıdır' diye konuştu.

 

SÜREKLİLİĞİNİ KANITLAYACAĞIZ

Son yıllarda izledikleri politikalara değinen Niksarlı, üretip yurt dışına mal satmak için çalıştıklarını ve uluslararası ilişkilerini bu strateji üzerine kurduklarını dile getirdi. Bunun için önce ürünlerin dış pazarlarda kabul ettirilmesi gerektiğini belirten Niksarlı, 'Ürünlerimiz için güven sağlayacağız, sürekliliğini kanıtlayacağız. Fiyatımızı ve kalitemizi tercih edilir hale getireceğiz ki ticaret yapalım. Bunlar süreç alıyor. Ben inanıyorum ki devletimizin desteğiyle kooperatiflerimiz bu işleri başaracaklar' dedi.

 

BU ALANA ÖNEM VERİLMESİNİ İSTEDİ

Niksarlı, gelecek dönemde mevzuata ilişkin sorunların çözüleceğine inandıklarını da vurguladı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Başkanı Abdülkadir Akgün, 2003´ten itibaren taleplerini hükümete ilettiklerini belirterek, ayakları yere basan bütün taleplerinin karşılık bulduğunu söyledi. Söz konusu yıllarda TESKOMB´un Türkiye´nin en zayıf kooperatiflerinden olduğunu anımsatan Akgün, birliğin bugün en güçlü kooperatifler arasında yer aldığını aktardı. Akgün, kooperatifçiliğin Türkiye için önemli olduğuna işaret ederek, bu alana önem verilmesini istedi. Haber: Emel Selci