YAMAÇ PARAŞÜTÜ´NDE İMZALAR ATILDI

 

Ahılı köyünde Yamaç paraşütü yapılması konusunda Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün hazırladığı proje AHİKA ajansı tarafından kabul edildi. Projenin hayata geçmesi için imzalar atıldı.

 

ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Türkiye´de kalkınma ajansları kurulduğu günden bu yana ilk kez bir proje için müracaatta bulunan Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nün projesi kabul edildi. Ahılı Tepesi´nin yamaç paraşütü, rekreasyon ve kamp alanı için fizibilite desteği projesi hazırlayan Kültür ve Turizm Müdürlüğü, proje tamamlandığında elde edilen rapor doğrultusunda çalışmalar yapacak.  Konu ile ilgili gazetemiz Manşet´e bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Demiröz,  Ahiler Kalkınma Ajansı´na sundukları projenin kabul edildiğini ve fizibilite çalışmalarına en kısa sürede başlayacaklarını söyledi.

 

SÖZLEŞME İMZALANDI

Ahiler Kalkınma Ajansı´nın da projelerine büyük destek verdiğini, projenin daha da geliştirilmesi için beyin fırtınası estirildiğini söyleyen Müdür Demiröz, “Ahılı; tarihi, kültürel ve kırsal yapısıyla Kırıkkale´nin yanı başında çok önemli bir değer. Çalışmalarımız sonunda kırsal turizmle ekstrem sporların yapıldığı modern turizm örneklerini bir araya getirmiş olacağız´´ dedi.

 

KAMP KURULACAK

Kırıkkaleli öğrenciler İtalya’da eğitim aldı Kırıkkaleli öğrenciler İtalya’da eğitim aldı

Daha önce Türk Hava Kurumu´nun Ahılı tepesinde yamaç paraşütü yapılacağının raporunu Kırıkkale Valiliğine iletildiğini de söyleyen Demiröz, “Burada yamaç paraşütünün yanı sıra insanlarımız kampta kurabilecek, piknikte yapabilecek. Biz buranın günlük olarak kullanılmasını insanların gelip gideceği bir yer olmasını istiyoruz. Projemiz Kırıkkale için hayırlı olsun” diye konuştu. Haber: Ayşe Soysal