TEDBİRLER HASTALIKLARDAN KORUNMAMIZ İÇİNDİR

Kırıkkale’nin yeni başkanına vatandaştan sevgi gösterisi Kırıkkale’nin yeni başkanına vatandaştan sevgi gösterisi

Toplumda bireylerin alınan salgın tedbirlerine harfiyen uymaları gerektiğini hatırlatan Selda Bülbül, “Kendimizi sevdiğimiz kadar başka insanları da sevmemiz gerekir. Bunun için de alınan tedbirlerin hepsi hastalıklardan korunmamız içindir. Bunu bir kişi dahi ihlal ederse enfeksiyon oradan kaynak bulur ve yayılmaya devam eder.  Mikroorganizmalar, zincirin halkaları gibi dönüp dolaşıp hepimizin kapısını çalar”

DURUM OLDUKÇA TEHLİKELİ

Kullanılan maskelerin cadde ve sokaklarda yerlere atılmasıyla enfeksiyonların özellikle de koronavirüsün yayılmasında büyük tehlike oluşturduğunu belirten Bülbül, şunları söyledi:
“Dünyada koronavirüs tehlikesi henüz geçmiş değil. Virüs, kendini bilmezler yüzünden maalesef yayılım göstererek masum insanların hayatlarını kaybetmesine sebep oluyor. Kullanılan maskeler bazen cadde ve sokaklarda çöp kutuları yerine yollarda sağa sola atılıyor. Bu durum oldukça tehlikeli”

 

GÜZEL GÜNLERE KAVUŞALIM İSTİYORUZ

“Çünkü kullanılan maskelerin hepsini tıbbı atık gibi değerlendiriyoruz. Maskelerin üzerinde birçok mikroorganizma bulunuyor. Bu maskelerin yerlere atılmasıyla yaşlı ve çocuklar bunları bilmeyerek alıp kullanabilir ve temas edebilirler. Bu sebeple de enfeksiyonun yayılma hızı devam eder. Oysa bizim amacımız enfeksiyonun yayılma hızını durdurmak ve hastalıktan bir an önce kurtulmak. Gelin hep birlikte el ele verip kurallara uyarak daha güzel günlere kavuşalım istiyoruz.”

Koronavirüs ve diğer enfeksiyon hastalıklar açsından her bireyin risk altında olduğunu kaydeden Bülbül, doğru maske kullanımı, sosyal mesafenin ayarlanması, el yüz temizliği ve yaşanılan ev ve iş yerlerinin havalandırılmasıyla virüsten önemli seviyede korunmuş olunacağını sözlerine ekledi. Haber: Kenan KUZUCU