ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

Ankara´nın başkent oluşunun 94. yıldönümünü nedeniyle Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi organizesinde düzenlenen programa Başbakan Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Partili milletvekilleri, yabancı misyon temsilcileri, Ampute Milli Futbol Takımı oyuncuları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

HIZLI TREN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Etkinlikte, Türkiye genelinde devam eden bazı yatırım çalışmaları hakkında bilgi veren Yıldırım, Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas hızlı tren çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Ankara-Sivas arasının 2 saate ineceğini vurgulayan Yıldırım, “2019´da aynı şekilde Afyonkarahisar ve Uşak´ı Ankara´ya hızlı tren ile bağlamış olacağız. Ankara merkezli 14 büyük ilimize hızlı tren ile ulaşma imkanına sahip olunacak” dedi.

 

10 YIL İÇİNDE BÜYÜK PROJE YAPILDI

Yıldırım, “Ankara-Kırıkkale-Delice otoyol ihalesini tamamladık. Ankara için devam eden projelerin toplam tutarı 25 milyar Türk Lirası´dır. Ankara´da Kırıkkale´ye, oradan da Delice otoyol ihalesini yaptık. Elmadağ rampalarının önceki halini biliyorsunuz. Uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacak şekilde 19 Mayıs Stadı´nı yeni bir stat olarak inşa edeceğiz. Ankara için hedeflerimizi 50 yıl, 100 yıl sonrasına göre planlıyoruz. 10 yıl içinde koca dünyada 10 tane büyük proje yapıldı. Bunlardan 5 tanesini Türkiye yaptı.” dedi.

 

Haber Merkezi