Bugün, 19 Mart 2024 Salı
GÜNCEL 16.01.2018 17:36:08
Ünal ile yola devam

Ünal ile yola devam

AK Parti Kırıkkale İl Kadın Kolları Başkanlığı 5´ınci Olağan Kongresini gerçekleştirdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı´nın da katılımıyla gerçekleşen kongrede, tek listeyle yapılan seçimle Ünal yeniden kadın k

YOK SAYILDI

AK Parti Kırıkkale 5. Olağan Kadın Kolları Kongresi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı´nın da katılımıyla bir düğün salonunda yapıldı. Kongrede, tek listeyle yapılan seçimle Ünal yeniden kadın kolları başkanlığına seçildi. Partisinin 5. Olağan Kadın Kolları Kongresi´nde yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti´nin kadına seçme ve seçilme hakkını 5 Aralık 1934´te birçok Avrupa ülkesinden önce vermiş olmasının kendileri için övünç kaynağı olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti´nde AK Parti ailesi için asla ayrım yapılmadığına dikkati çeken Kavakcı, şöyle konuştu: 'Bizim için asla Alevi, Sünni, Türk, Kürt, başı örtülü, başı örtüsüz ayrımı olmadı ancak bu ülkede maalesef böyle bir ayrım yaşandı. 10 yıllarca toplumun yarıdan fazlasını temsil eden kadınlar, yine yarıdan fazlasını temsil eden başörtülü kadınlar yok sayıldı”

 

İRTİCA BİR NUMARALI TEHDİTTİ

“Onların hayalleri yok sayıldı. Kamusal alan denildi, başka bahaneler üretildi, irtica dendi. Türkiye´nin onca problemi, terörizm, ekonomik problemler, siyasi istikrarsızlık vardı ama Milli Güvenlik Kurulu (MGK) senelerce ´bir numaralı problem irtica´ diyordu. O zaman irtica kimdi? Bendim, sizdiniz. İrtica bir numaralı tehditti. Bu sebeple her ne kadar Türkiye Cumhuriyeti, kadına seçme ve seçilme hakkını 1934´te verdiyse, her ne kadar bizim aramızda hiçbir zaman başı örtülü, başı örtüsüz ayrımı olmadıysa da maalesef bazı kadınlar, bir kısım kadınlar seçme ve hizmet etme hakkına ancak 7 Haziran 2015´te kavuşabildi.

 

MAKAMLAR VE MEVKİİLER ÖNEMLİ DEĞİL

Bizim öyle bir Cumhurbaşkanımız, liderimiz var ki gençlerin ve kadınların önünü açmak konusunda bütün dünya liderlerine örnek. Bizim MKYK üyemiz var, benim kızımla aynı yaşta. Benim onunla ve diğer genç arkadaşlarımla, MKYK´da olmalarından, hizmet etmekten büyük bir şeref duyuyorum. Cumhurbaşkanımıza, gençlerin ve kadınların önünü açtıkları için kendilerine şükranlarımı arz ediyorum. Bizler büyük bir davanın mensuplarıyız. Makamlar ve mevkiler önemli değil. Cumhurbaşkanımız her mitingde söylüyor”

 

MARATONUN KOŞUCULARIYIZ

“Bizim öncelikle milletimize verilecek bir hesabımız var. Partimize verilecek bir hesabımız var. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımıza verilecek bir hesabımız var ama bundan daha büyük bir hesabımız var. Unutmayalım ki daha da büyük hesabımız var, o da Rabbimize verilecek hesap” ifadelerini kullandı. Kırıkkale AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı´na seçilen Esma Ünal ise, 'Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ülkemizin yeniden yönetim mimarisinde önemli roller üstlenmeye devam edeceğiz. Liderimiz ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ardından inançla ve azimle yürümeyi sürdüreceğiz. Çünkü biliyoruz ki uzun soluklu bir maratonun koşucularıyız' şeklinde konuştu. Kongreye, AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir, İl Başkanı Nuh Dağdelen ile partililer katıldı. 


Diğer Haberler

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024

14.03.2024

13.03.2024

12.03.2024

11.03.2024

09.03.2024

08.03.2024

07.03.2024

06.03.2024