Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
1.05.2014 18:23:29
Umut ettiğimiz yaşam hayal değil

Umut ettiğimiz yaşam hayal değil

1 Mayıs İşçi Bayramı Cumhuriyet Meydanında yapılan programla kutlandı. Petrol İş, Türk Metal Sendikası, Eğitim Sen, Hizmet İş, Türkiye Emekliler Derneği, Tüm Emekli Sen, Ses Bes Add Alevi Kültür Derneği tarafından ortak düzenlenen p

Tüm dünyada ve ülke genelinde olduğu gibi 1 Mayıs İşçi Bayramı ilimizde Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutlandı. Bu seneki tören işçi örgütlerinin ortak yapması da dikkatlerden kaçmadı. Petrol İş, Türk Metal Sendikası, Eğitim Sen, Hizmet İş, Türkiye Emekliler Derneği, Tüm Emekli Sen, Ses Bes Add Alevi Kültür Derneği tarafından ortak düzenlenen programda bir basın açıklaması yapıldı

Tek yüreğiz

Yapılan programda ortak basın açıklamasını Petrol-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer yaptı. Sefer açıklamasında  “Bugün 1 Mayıs 2014`te kol kola, omuz omuza sözümüzü ve türkülerimizi söylüyor, 1 Mayıs 1977, 1989 ve 1996`da yitirdiğimiz emekçileri anıyoruz.Tüm mağdurlarla, yoksullarla, dışlananlarla, işsizlerle, işçilerle, kamu emekçileriyle, mimar ve mühendislerle, aydınlarla, sanatçılarla, kadınlarla, gençlerle, emeklilerle, basın emekçileriyle omuz omuzayız. Bu bilinçle taleplerimizle, türkülerimizle, halaylarımızla tek yüreğiz.Bizler  insanca  yaşamak,  onurlu  yaşamak  istiyoruz.Bu  yüzden taşeron çalıştırmayla, özel  istihdam  bürolarıyla, esnek çalıştırmayla, sözleşmeli personel uygulamalarına direniyoruz. Bu yüzden kıdem tazminatımıza, örgütlenme hakkımıza sahip çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

Onurlu yaşamak istiyoruz

Grev ve gerçek toplu sözleşme ile örgütlenme ve siyaset yapma hakkının engellenmesine karşı çıktıklarını belirten Sefer “Bizler insanca ve onurlu yaşamak istiyoruz. Bu yüzden ölümüne çalıştırılmaya, simit hesabıyla yapılan artışlara, pazarda alınıp satılan bir meta muamelesi görmeye hayır diyoruz.Peş peşe çıkarılan torba yasalarla kazanılmış haklarımız birer birer elimizden almıyor, esnek, kuralsız, taşeron ve angarya çalışma yaygınlaştırılıyor.Sendika! haklarını kullandıkları için emekçiler her gün polis-işveren işbirliğiyle saldırıya uğruyor, işten atılıyor, sürgün ediliyor, soruşturmalara maruz kalıyor” ifadelerini kullandı.

Yüzlerini güneşe dönenleriz

Gelir dağılımı oranlarındaki ve vergi adaletsizliğinde uçurum her gün biraz daha büyüdüğünü belirten Sefer  iş kazası sayısında dünyada sayılı ülkeler arasında olduklarını belirterek“Ancak bir savaşta yaşanabilecek sayıda insanımızı her gün yaşanan kaza süsü verilmiş iş cinayetlerinde yitiriyoruz” ifadelerini kullandı.  Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet ve talan artık AKP`nin kıblesi ve siyaset felsefesi olmuş durumda olduğunu belirterek “AKP tornalarla, gazla, copla, plastik mermiyle bizleri engelleyeceğini sanıyorsa yanıldığını görecek. Çünkü bizler, sokaklarda, meydanlarda, işyerlerinde, okullarda, yoksul mahallelerde ayağa kalkıp yüzlerini güneşe dönenleriz. Çünkü bizler artık istediğimiz ülkenin, umut ettiğimiz yaşamın hayal olmadığını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sendikasız bir işçi kalmasın

Petrol-İş Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer’in açıklamasını ardından diğer sendika temsilcileri birer kısa açıklama yaptılar. Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal” Sendikasız hiçbir işçi olmayan 1 Mayıslar dileğiyle tüm arkadaşların İşçi Bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı. Eğitim sen Şube Başkanı Yüksel Şahin’de yaptığı konuşmada AKP Hükümetini eleştirerek 1977 yılında Taksim’de yaşananları asla unutmayacaklarını belirterek “Taksimi unutursak kalbimiz kurusun. Ülkenin her yeri Taksime döndüreceğiz.Bu harami düzeni yıkacağız” ifadelerini kullandı. Emekliler derneği Başkanı Basri Keskin yaptığı konuşmada Başbakan’ın Kırıkkale’ye geldiğinde bir kez bile emeklilerden bahsetmediğini ilde yaklaşık 48 bin emekli olduğunu belirterek “Elektrik ücretlerine, su ücretlerine ekmeğe yapılan zamlara sessiz kalıyoruz. Bu duyarsızlığı bir an önce bitirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Halay çektiler

Konuşmaların ardından tüm işçiler Bayramı halay çekerek kutladılar. Davul zurnacıların yaptığı gösteride davul patlayana kadar çalındı. Yerel sanatçı Mahsun Demir’in söylediği parçalarla halaya başlayan 7’den 77’ye herkes doyasıya eğlendi.  


Diğer Haberler

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024