TURİZM EKONOMİSİ CANLANACAK

Kırıkkale turizmine önemli bir katkı sağlayacak olan ve önümüzdeki bahar ayları ile birlikte 10 binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlaması beklenen Çeşnigir Kanyonu, tur operatörlerinin de gözünden kaçmadı. Yapılan rekreasyon ve güzelleştirme çalışmalarıyla gün yüzüne çıkan Kırıkkale´nin tarihi ve doğal güzellikleri, yerel ve yabancı turist ağırlaması için hazırlıklarına başladı. Bu kapsamda TÜRSAB tur operatörleri Çeşngir´de seyahat gerçekleştirerek, inceleme yaptı.

 

BAŞKENTE YAKINLILIĞI AVANTAJA ÇEVRİLECEK

TÜRSAB tur operatörleri, önümüzdeki bahar ayları ile birlikte 10 binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayacak olan OBAKÖY´ ü ziyaret etti. Tur operatörleri ile OBAKÖY´ü gezen Vali Yunus Sezer, 'Kırıkkale´nin, Başkente yakınlığını da avantaja çevirerek Kırıkkale´yi cazibe merkezi haline getiriyoruz.' OBAKÖY´de; “Çocuklarımız, Çocuk Tarım Akademisinde bulunan bahçelerimizde dalından meyve koparabilir, kağnı ile gezinti yapabilir, toprağı işler, çocuk oyun parklarında eğlenebilir, Kızılırmak´a mahsus balıkları Akvaryumda izleyebilirler” dedi.

Bu gece Kırıkkale’de fırtına bekleniyor Bu gece Kırıkkale’de fırtına bekleniyor

 

NOSTALJİK TARIM ALETLERİ

Sezer, “Konuklarımız ise mangal sefası yapabilir, kamp yapabilir, İskelelerimizde balık tutabilir, nostaljik tarım aletleri ile geçmişi hatırlayabilir, Yeşil Vadi ´ye kadar yürüyüş yapabilir, Turkuaz bisiklet yolunda bisiklete binebilir. Bunun gibi daha birçok aktivite de sağlıklı günlerde buluşabilmek için #OBAKÖY´ ü sizler için hazırlıyoruz” dedi. Haber: Kenan Kuzucu