Ufka Yolculuk Kırıkkale Temsilcisi Mustafa Arı ve beraberindeki heyet, ziyaretler kapsamında Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Sulakyurt Kaymakamı Yunus Emre Vural, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik´i ziyaret ederek Ufka Yolculuk Yarışmalarına vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür etti.

 

YARIŞMAYA 1 MİLYON 300 BİN KİŞİ KATILDI

Meteoroloji uyardı! Kırıkkale’yi fırtına vuracak! Meteoroloji uyardı! Kırıkkale’yi fırtına vuracak!

Ziyaretlerin ardından açıklama yapan Ufka Yolculuk Kırıkkale İl Temsilcisi Arı, 6 yıl önce başlayan Ufka Yolculuk Yarışmalarına Kırıkkale genelinde büyük oranda katılım sağlandığını belirterek, şunları söyledi: “Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması, Türkiye´de 100´ü aşkın sivil toplum kuruluşunun çalışmasıyla birlikte dünyada 98 ülkede, ülkemizde ise 81 il ve 837 ilçede düzenlenerek yarışmaya 1 milyon 300 bin kişi katıldı. Bu yarışma, okumanın azaldığı günümüzde, insanımızı okumaya sevk eden, bunu yaparken de toplumun o anki ihtiyacına cevap veren ve insanımızı sahih kaynaklarla buluşturan Türkiye´nin en büyük sivil yarışmadır. Bu yarışma aynı zamanda 235 cezaevinde de yapıldı. Cezaevlerindeki mahkumlara ulaşıp onları da sağlam ve sahih kaynaklarla buluşturup, okumalarını, okuduklarını hayatlarına tatbik etmelerini ve dışarı çıktıklarında manen ıslah olmalarına katkı sağlayan bir yarışma olması açısından da büyük önem taşıdı.”

 

SÜNNET OLMADAN ÜMMET OLMAZ

Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlıklarından gerekli resmi izinlerin alındığını belirten Arı, sözlerini şöyle sürdürdü. “Bu yarışmayı, kitap okumayı özendirmek, bireylerin dinini sağlam ve sahih kaynaklardan öğrenmelerine katkı sağlamak, gençlerimize din ve vatan sevgisini aşılamak ve Peygamberimizin sünnetine saldıranlara karşı bir cevap olsun diye yapıyoruz. “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz” sloganıyla çıktığımız bu yolda 7´den 70 herkese ulaşmayı hedefledik. Bu ziyaretlerdeki amacımız, bizlere destek veren, katılım sağlayan ve yarışmaya giren herkese teşekkür etmek istedik.”

 

Ziyarete eşlik eden Kırıkkale Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Atila Dulkadir de, Belediye Başkanı Sungur ve Bildik ile Kaymakam Vural adına fidan dikimi yaparak fidan kart sertifikalarını kendilerine teslim etti. Haber Merkezi