İDEAL BİR TOPLUMUN İNŞASI

İlkokullu çocuklara hayvan sevgisi ve sokak hayvanlarına yaklaşım eğitimi İlkokullu çocuklara hayvan sevgisi ve sokak hayvanlarına yaklaşım eğitimi

1-3 Aralık´ta toplanacak Milli Eğitim Şûras´nda eğitim paydaşlarının tespit, öneri, talep ve görüşlerinin de dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yasin Pekuz, “İdeal bir toplumun inşası ve toplumun idealleriyle buluşması ancak ideal bir eğitim sistemiyle mümkündür. Eğitim Bir Sen olarak, baskıcı, aşırı ideolojik, tek tipçi ve farklılıklara izin vermeyen bir eğitim sistemi yerine; öğrencilerimizin kendi değerleriyle barışık yetişmesini, kendilerini en iyi şekilde gerçekleştirebilmelerini, yeni gelişmelere açık olmalarını ve böylece dünyayla rahatlıkla rekabet edebilmelerini sağlayan bir eğitim sistemi isteğimizi her zaman kurulduğumuz günden beri ifade ediyoruz”

 

ÖNERİLERİMİZ DİKKATE ALINMALIDIR

“Milli ve manevi değerlerine bağlı, eleştirel düşünebilen, araştıran, her zaman gelişime açık, demokratik tercihlere saygı duyan, ülkemizin farklıkları bir zenginlik olarak gören bireylerin yetişmesi için eğitim sistemimizde köklü bazı reformlara ihtiyaç vardır. Öğretmenin etkinliğinin ve rolünün daha da artırıldığı, saygınlığını daha da yukarıya çıkaracak önemli bazı adımların da atılması her geçen gün bir zorunluluk arz ediyor. Bu bağlamda ‘Türk milli eğitim sistemini geliştirmek, niteliğini yükseltmek´ amacıyla toplanacak olan 20. MEB Şûrası´nda toplumun değerlerini göz önünde bulunduran önerilerimiz dikkate alınmalıdır”

 

GEREKLİ DÜZENLEMELER BİRAN ÖNCE YAPILMALIDIR 

Dünyada kamu sendikacılığının kat ettiği mesafenin artık Türkiye´de de kat edilmesi gerektiğini, bunun ise ancak yasal düzenlemelerle mümkün olabileceğini belirten Pekuz, “Artık yasadaki eksikliklerin giderilmesi, kamu sendikacılığının ülkemizde gelişebilmesi ve daha fazla kazanım elde edilebilmesi için dünyadaki standartları yakalaması gerekmektedir. 29 yıl önce çıktığımız yoldan bugüne çok mesafe kat ettik ancak yasal düzenlemelerin oluşturduğu engelleri aşmak her geçen gün zorlaşıyor. Kamu görevlilerinin sahip oldukları mali ve sosyal haklarını genişletmek, yaşam standartlarını yükseltmek ve hak kayıplarının önüne geçmek için mücadelemizin yasayla desteklenmesi gerekiyor. Kamuda sendikalaşmanın önünü açmak için çıkarılan 4688 sayılı yasa dün de bugün de işlevini yerine getirmiyor. Bu bağlamda, kamu sendikacılığının gelişiminin önündeki tüm yasal engeller kaldırılmalı, gerekli düzenlemeler biran önce yapılmalıdır” diye konuştu.

 

AKSAKLIK BİRAN ÖNCE GİDERİLMELİDİR

Okullarda temiz ortamın sağlanması ve güvenlik problemlerinin önüne geçmek için güvenlik ve temizlik personeli ihtiyacının karşılanması gerektiğini vurgulayan Pekuz, “Yüz yüze eğitim devam ettiği bu süreçte okulların açık kalması hijyen ortamının sağlanabilmesine bağlıdır. Ancak okullarda güvenlik ve temizlik personeli eksikliğinin yarattığı sorunlar her geçen gün artmakta ve bu ihtiyaç okullarda salgının artmasına neden olmaktadır. Eğitim kurumu yöneticilerinin ve öğretmenlerinin bu açığı kapatmak için gösterdikleri olağanüstü çaba onların daha fazla yıpranmalarına sebebiyet vermektedir. Öğretmenlerin bu fedakârlığı bakanlık tarafından görülmeli ve bu yük eğitimcilerin omzundan biran önce alınmalıdır. Öğretmenlerin çalışma performansını olumsuz etkileyecek her türlü eksiklik ve aksaklık biran önce giderilmelidir” dedi. Haber: Ersin Atasayar