MÜJDEYİ SONUNDA GÖRDÜK

Genç Parti İl Başkanı Yıldız,  peş peşe gelen zamlarla birlikte vatandaşın bitme noktasına geldiğini söyleyerek, ´´Temmuz ayı itibari ile elektrik ve doğalgaza yapılan zamlara vatandaşlar tepkili.  Valla, hep ‘müjde müjde´ diye söyledi. Müjdeyi sonunda gördük. Hakikaten perişan vaziyetteyiz. Aybaşını getirmekte çok zorluk çekiyoruz. Herhalde Cumhurbaşkanı halkın yaşadıklarını görmüyor' ifadelerini kullandı.

 

KÂR ETMİYOR, ZARAR EDİYOR

“İthal kömürde fahiş fiyat artışı oldu. Dolar kurundaki yükseliş nedeniyle kömür ithal eden firmaların sayısı azaldı. İthal kömür getirmek isteyen firmalar önlerini göremiyor. Yerli kömür noktasında da devletimiz piyasaya yeterince kömür vermiyor. Sattığı fiyata kömür alıp satamıyoruz. Yeni mal alamıyor. Lojistik maliyetleri de arttı. Kâr etmiyor, zarar ediyor” diye konuştu.

 

TONLA DEĞİL TORBAYLA

Doğalgaza ve elektriğe yapılan zamlar sonra talebin arttığını fakat alımın az olduğunu kaydeden Yıldız, “Peşin para vererek kömür alan nerdeyse yok. Vatandaş, kredi kartıyla 6 taksitle kömür alımı yapıyor. Şu anda vatandaş bir seferde kömür almıyor, zamana yayarak bir alım yapıyor. Eskiden vatandaşlarımız bu aylarda kış aylarında yakacağı kömürü bir seferde alıyordu. Şimdi vatandaş 1,5 ton kömürü tek seferde alamıyor. Torba torba kömür satılıyor”

 

FİYATLAR YAĞ GİBİ ÜSTE ÇIKTI

“Hava soğudukça insanlar sobaya dönüş yapıyorlar. Eskiden mülteciler daha çok alım yapardı. Şimdi herkes gelmeye başladı. İnsanlar mecbur. Doğal gaz almış başını gitmiş. Elektrik desen doğalgazdan altta kalır yanı yok. Durum iyi değil. Beslenmenin en temel gıdası yağda ise her gün artan fiyatlar yurttaşları yemekleri adeta yağsız yapmaya itiyor. Marketlerde ayçiçek yağının litre fiyatı her gün değişiyor”

 

HAYATİ BİR ÖNCELİK

Tarımda ülkenin kendi kaynaklarına dönmesi gerektiğine vurgu yapan Yıldız, “Tarım açısından zengin kaynaklara sahip olan ülkemiz, 83 milyon insanı rahatlıkla besleyecek toprak büyüklüğü ve verimliliğine sahip. Tarım politikaları ivedilikle gözden geçirilmeli, kooperatifçilik desteklenmeli. Tarımsal girdi fiyatlarının ucuzlatılmasıyla başlayacak reform hareketi, getirilecek muafiyet ve özendirmelerle yükseltilmeli, ülke insanının ihtiyacı olan bitkisel ve hayvansal üretim gerçekleştirilmelidir. Toplumun dengeli beslenmesi için üretmek ve üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak önceliğimiz olmalıdır. Tarımın sürdürülmesi, üreticinin üretimden uzaklaşmaması hayati bir önceliktir”

 

Ahmet Önal, ulusal basında! ‘Sandıklar patladı!’ Ahmet Önal, ulusal basında! ‘Sandıklar patladı!’

PANDEMİ SÜRECİNDE BİR KEZ DAHA ANLADIK

Artan fiyatlar sonrası sıvıyağlar, özellikle zeytinyağında taklit ürünlerin arttığına dikkat çeken Yıldız, “Gıda enflasyonunun yüksek olması gıda harcamalarının toplam harcamasının büyük bir bölümünü oluşturan dar gelirli kesimleri çok daha fazla etkiliyor. Bu da özellikle gıda ithalatçısı az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en temel sorunlarından biri. Paramız var ki ithal ediyoruz mantığından vazgeçilmelidir. Unutulmamalıdır ki, ithal etmek yerine üreticiyi destekleyip tüketiciye güvenilir gıdayı ulaştırmak devletin asli görevlerinden biri ve bunun ne kadar önemli olduğunu pandemi sürecinde bir kez daha anladık”

SATSIN MALLARI TASARRUF O

1 Temmuz´dan itibaren tüm abone gruplarında geçerli olmak üzere elektriğe yüzde 15, doğalgaza konut abone grubu tarifesine yüzde 12, sanayi abone grubu tarifesine yüzde 20 zam yapıldı.  .Zamlara isyan eden Yıldız, maaş zammı ile faturalara gelen zam arasındaki eşitsizliği dile getirdi ve şunları söyledi: “Memura bir kuruş vermeden elektriğe, doğalgaza zam yaptılar. Verdikleri 80 lira, 100 lira, 110 lira. Ama her şeye zam yapılıyor. Allah milleti kurtarsın. Tasarrufu önce kendisi yapsın. Bıraksın Saray´ı. Satsın malları tasarruf o.”

 

“Tüm yük vatandaşın sırtına biniyor” diyen Yıldız, “Kaldıracak gücümüz yok, emekli bir şey alırken iki üç kere bakıyorum” ifadelerini kullandı. Haber: Ahmet Ünal