5 BİN KİŞİ

Dün öğle namazı çıkışında yaklaşık 5 bin kişiye aşure ikramı yapıldı.Önce Diş Hekimi Murat Öztürk, dua etti.  Ardından Diş Hekimi Murat Öztürk  ve Kırıkkale Vatan İçin Can Verenler Dernek Başkanı Mümtaz Torunlu kendi elleriyle cemaate ve vatandaşlara aşure ikram etti. Aşureyi yiyen cami cemaati ve vatandaşlar, Diş Hekimi Murat Öztürk ile Kırıkkale Vatan İçin Can Verenler Dernek Başkanı Mümtaz Torunlu ve yönetimine teşekkür etti. Birlik ve beraberliğin vurgulandığı aşure dağıtımında, vatandaşlar bol bol aşure yediler. Aşure dağıtımında güzel anılar bırakıldı. İnsanlar, aşurenin önemine bir kez daha idrak etmenin mutluğunu tattılar. Kırıkkale Vatan İçin Can Verenler Derneği, her yıl Muharrem Ayı´nda yapılan aşure geleneğini gelenekselleştirdi.  Şehit anneleri tarafından pişirilen, aşureyi evlatlarının ruhlarına hediye eden şehit yakınları kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür ettiler.

YÜKSEK KATILIM

Hüseyin Kâhya Parkı Çarşı Camii önünde gerçekleştirilen etkinliğe; Vali Yardımcısı Şahin Arsal, AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, TSO Başkanı Ahmet Varlı, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara,  Engelliler Dernek Başkanı Mehmet Emin Erkoç, Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, Diş hekimi Murat Öztürk, işadamı Haydar Albayrak, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Kırıkkaleli genç doktor, son yolculuğuna uğurlandı Kırıkkaleli genç doktor, son yolculuğuna uğurlandı

KİMSESİZ DEĞİLSİNİZ

Dernek Başkanı Mümtaz Torunlu “Yıllardır süre gelen geleneğimizin devamı için bu tür programları gerçekleştiriyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda yaklaşık 5 bin kişiye aşure ikramında bulunduk. Bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim. Birlik ve beraberlik anlamına gelen aşure etkinliğin gerçekleştirdik” dedi.  Yeni polikliniğin açılışından sonra bir sosyal sorumluluk projesi olan 'Kimsesiz Değilsiniz'  adlı projeyi hayata geçirdiklerini açıklayan Diş Hekimi Öztürk, '15 yaş ve altı şehit çocukları ile hem anne ve hemde babası olmayan yine 15 yaş ve altı çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı tedavilerini yeni polikliniğimizde ücretsiz olarak yapıyoruz. Bu durumda olan çocuklarımız için bize müracaat edilmesi halinde periyodik sürelerde hiçbir ücret talep etmeden muayenelerini değil tamamen tedavilerini üstleniyoruz. Bu çocuklar bizim ve bizde onlar için elimizden geleni yapmalıyız.' şeklinde konuştu.

HAYIRLI AYLARDAN BİRİSİ

Aşure dağıtım töreninde konuşan Dişhekimi Murat Öztürk, 'Muharrem ayının İslam âleminde en önemli ve hayırlı aylardan birisi olduğunu belirterek, 'Toplumları ayakta tutan yaşattıkları örf, âdet, gelenek ve kültürleridir. Paylaşmak ve paylaşmayı öğretmek çok güzel bir olay. Muharrem ayı İslam ve insanlık tarihinde çok önemli olayların yaşandığı bir ay. Bu mübarek ayın bütün İslam dünyasına ve insanlığa barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum.'

BOL BOL DUA

Muharrem Ayı´nın herkes için önem arz ettiğine vurgu yapan Öztürk, “Adem Aleyhisselam´ın dualarının kabul olduğu bir gün. Aynı zamanda Yusuf Aleyhisselam´ın kuyudan kurtulduğu gün. Çok mübarek günler, bugünlerde çok dua etmek lazım tövbe etmek lazım. Şehit aileleri derneklerimizle yakından ilgileniyorum. Onlar bizlere bir görev tahsis ettiler inşallah bizlerde o görevi yerine getirmek için mücadele veriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.