Türkiye gündemi ve bayram tatilinin etkisi, başvuru yapılan toplam iş ilanı sayılarında gözlense de istihdamı olumsuz etkilemedi; iş günü ortalamasına göre bir önceki aya göre %2 oranında artış yaşandı. Otomotiv ve Ticaret sektörleri ise son 4 aydır devam eden yükselişlerini rekorla sürdürdü.

Lider online istihdam platformu Kariyer.net, veritabanındaki 20 milyona yakın özgeçmiş ve 53 bine yakın üye firmasıyla; Türkiye`de istihdamın nabzını tutmaya devam ediyor. Kariyer.net İstihdam Endeksi verilerine göre Temmuz ayı boyunca toplam 14 bin 308 yeni iş ilanı yayınlandı. 2013`ün aynı ayına göre %7`lik bir artışla toplam 54 bin 901 iş ilanının yayınlandığı Temmuz ayında yaklaşık 50 bin kişi yeni iş fırsatı yakaladı. Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, 'Bayram tatilini de içine alan Temmuz ayındaki iş günü ortalaması hesaplandığında, geçtiğimiz ayla kıyasla başvuru yapılan iş ilanı sayılarındaki artış %2 olarak hissediliyor' dedi.

Otomotiv ve Ticaret ilanları rekor kırıyor

Temmuz ayı boyunca en çok iş fırsatı sunan sektör, 6532 başvuru yapılan ilanıyla Tekstil oldu. Tekstil sektörünü 6231 ilan ile Yapı, 4709 ilan ile Üretim takip etti. Diğer sektörler ve başvuru yapılan iş ilanları sayısı ise şöyle sıralandı: Sağlık 4460, Bilişim 4457, Hizmet 4167, Ticaret 3769, Turizm 3576, Otomotiv 3399 ve Elektrik&Elektronik 2921.Geride bıraktığımız ayların en çok dikkat çeken gelişmelerinden biri, Otomotiv sektöründe başvuru yapılan ilan sayılarındaki artış oldu. Yusuf Azoz, 'Lokomotif sektörlerden biri olan Otomotiv, geçtiğimiz aylarda hızlı bir yükselme içine girdi. Nisan`da başlayan hareketlenmeyle Otomotiv`de, 4 ayda %23 oranında ilan artışı yaşandı. Temmuz ayında güzel sinyaller veren diğer sektörler ise Ticaret oldu. Şubat-Temmuz ayları arasında başvuru yapılan ilan sayısında %29`luk artış gösteren Ticaret sektöründe sitemizde gözlemlediğimiz genel artış trendinin önümüzdeki dönemde de artarak sürmesini bekliyoruz' yorumunu yaptı.

Satışçılar her zaman gözde

Uzun zamandır en gözde meslek, hiç şüphesiz satış pozisyonları oluyor. Bunun yanı sıra Teknisyen ve Tekniker pozisyonuna zaten yoğun olan ilginin arttığını hem sayı hem de sıralama olarak yükseldiğini söylemek mümkün. En çok başvuru yapılan ilan sayısına göre ilk 5 pozisyon incelendiğinde Satış Temsilcisi (7705), Mühendis (5659), Muhasebe Elemanı (2387), Teknisyen (1089), Tekniker (1001) pozisyonları karşımıza çıkıyor.

Brent petrolün fiyatı arttı Brent petrolün fiyatı arttı

Burdur, Yozgat ve Kırıkkale`de artış

Temmuz ayı boyunca en çok iş ilanı gelen şehirler yine 37.077 ilan ile İstanbul, 6008 ilan ile Ankara, 3502 ilan ile İzmir, 3344 ilan ile Bursa, 2916 ilan ile Kocaeli olarak sıralanırken Anadolu`daki bazı şehirlerdeki önemli hareketlenmeler dikkat çekti. Burdur`da Üretim, Yozgat`ta Yapı, Kırıkkale`de ise Ticaret sektörlerindeki gelişmeler, iş ilanlarına da artış olarak yansıdı.