Kırıkkale Üniversitesi Tarih Topluluğu Tiyatro Grubu öğrencileri, üniversitede “Harman Yeri-1915” adlı tiyatro oyununu sahnelediler. Üniversitenin Yenişehir Yerleşkesindeki Mavi Salon’da gerçekleştirilen oyunu izlemek üzere çok sayıda öğrenci ve öğretim üyesi salonda yer aldı. Öğrencilerin muhteşem bir gösteriyle izleyicilerin beğenisine sundukları oyun tam not aldı.

Beş aylık bir çalışmanın ürünü

Oyunu yöneten ve “Muhtar” rolünü de oynayan Tarih Bölümü öğrencisi Samed Saygın, bu oyunu otuz kişilik bir ekiple beş aydan beri çalışmakta olduklarını belirterek, oyunun gösteriye girmesiyle birlikte emeklerinin karşılıklarını aldıklarını ve bundan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Oyunda rol alan arkadaşlarını ayrıca kutlayan Saygın, kendilerine destek olan Tarih Topluluğu Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Gök’e ve üniversite yönetimine yardımları için teşekkür etti.

İki perdelik müthiş gösteri

Çanakkale Zaferini konu edinen ve Gürdal Uğur tarafından kaleme alınan iki perdelik profesyonel tiyatro gösterisi olan “Harman Yeri-1915” adlı oyunda rol alan oyuncular, profesyonellere taş çıkartırcasına üstün bir performansla oyunlarını sergilediler. Oynanan roller arasında özellikle Enver Paşa (Çağrı Kocaslan), Mustafa Kemal (Arif Koç), Kınalı Hasan (Mustafa Balaban) ve Seyit Onbaşı (Sırrı Batuhan Taşman), Hafız Nazmi (Tolga Adanur), Hatçe Ana (Ayfer Keserci), Zeynep (Ayşenur Çakmak) gibi figürlerin son derece başarılı oldukları gözlenirken, oyunun kimi yerlerinde solunu dolduran seyircilerin duygulanarak gözyaşlarına hâkim olamadıkları görüldü.

Tatil sonrası Kırıkkale’de ilk ders zili çaldı Tatil sonrası Kırıkkale’de ilk ders zili çaldı

Gözyaşları sel oldu

Özellikle bazı sahnelerde dokunaklı türkülerle desteklenen oyunun son bölümlerindeki “şehit oğluna ağıt yakan anne sahnesi” adeta yürekleri burktu. Çanakkale savaşlarını etkileyici bir şekilde veren oyunun, üniversite öğrencileri tarafından bu denli başarılı oynanması büyük takdir topladı. Oyunda rol alan ve oyunun sonunda dakikalarca ayakta alkışlanan öğrenciler, izlemeye gelenlere güzel duygular yaşattıkları ve Çanakkale ruhunu yansıttıkları için de büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Talep olursa Kırıkkale halkına da sunabiliriz

Tarih Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. H. İbrahim Gök de gazetemize yaptığı açıklamada Tarih Topluluğu olarak geçen yıllarda Çanakkale Zaferini anmak üzere çeşitli programlar düzenlediklerini ancak ilk defa gerçek bir tiyatro oyununu bu amaçla sergilediklerini belirtti. Oyunda rol alan öğrencileri, başta oyunu yöneten ve rollerden birini üstlenen Samed Saygın olmak üzere, tebrik eden Yrd. Doç. Dr. Gök, “Harman Yeri-1915” adlı oyunun, daha önce Kırıkkale’de gösterilip gösterilmediğini bilmediğini ancak Kırıkkale Üniversitesinde ilk defa sahnelendiğini kaydederek, talep olması halinde bunu Kırıkkale halkına da sunabileceklerini ifade etti.