TABİAT PARKI TAMAMLANDI

Kırıkkale´de zengin bir bitki florası ve hayvan faunasına sahip olan Karaahmetli Tabiat Parkı ziyaretçilerini bekliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü´ne bağlı Kırıkkale Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında tabiat parkı olarak ilan edilen 107 hektarlık alanda birçok çalışma yapıldı. Karaahmetli Tabiat Parkı;  Kapulukaya Baraj gölünün sağladığı doğal kaynak değerleri sayesinde günü birlik rekreasyon ve spor aktiviteleri yapılabilir bir konuma getirildi. Piknik, doğa yürüyüşü, olta balıkçılığı ve kuş gözlemciliği gibi aktivitelerin yapılabileceği Karaahmetli Tabiat Parkı´nda 37 adet kamelya, 52 adet piknik masası, 1 adet tuvalet, 5 adet çeşme, 4 adet çocuk oyun alanı, 1adet su deposu 20 adet Aydınlatma elemanı Giriş Kontrol Ünitesi, Otopark Alanı, Spor Alanı bulunuyor. Alanda ayrıca 200 metre kilit parke yol ile 2 kilometre doğal taşlı yol yer alıyor.

ZENGİN BİTKİ FLORASI VE HAYVAN FAUNASINA SAHİP

Zengin bir bitki florasına sahip olan Karaahmetli Tabiat Parkı sınırları içerisinde 51 familyaya ait 201 cins, 235 tür, 27 alt tür 6 varyete tespit edildi. Tabiat Parkında 7 endemik bitki türü bulunuyor. Geniş bir canlı faunasına ev sahipliği yapan Tabiat Parkı içerisinde ve yakın çevresinde toplam 63 kuş türü ,12 sürüngen türü 15 memeli hayvan türü yaşıyor. 13 balık türünün yaşadığı tabiat parkının ayrıca hemen yanı başındaki Kapulukaya Baraj Gölü nesli tehlike altında olan Su samuru(Lutralutra)´nun yaşam alanı.

23 Nisan, Kırıkkale’de büyük bir coşkuyla kutlandı 23 Nisan, Kırıkkale’de büyük bir coşkuyla kutlandı

BİLİMSEL ARAŞTIRMALARA OLANAK SAĞLAYACAK BİR ALAN

Tabiat Parkı, yüzey şekilleri, derin vadileri, orman yapısı ve özellikle baraj gölünün sağladığı su görselliği ile rekreasyonel faaliyetler için oldukça uygun koşulları bünyesinde barındırıyor.  Alanda, topoğrafik yapıya ve yükseltiye bağlı olarak çeşitlilik gösteren değişik ekosistemler doğal niteliklerini korumakta, alan içerdiği, orman, kaya, step, birçok yaban yaşamına ve bilimsel araştırmalara da olanak sağlamakta. Karaahmetli Tabiat Parkı Ankara-Konya-Kulu yolu üzerinde yer alan, Kırıkkale ili, Bahşılı İlçesi´nin Karaahmetli Köyünden ulaşılıyor.

SU SAMURU VE BİRÇOK HAYVANA YAŞAM ALANI SAĞLIYOR

Kızılırmak Nehri üzerindeki Kapulukaya Barajının beslenme alanı içerisinde yer alan Karaahmetli Tabiat Parkı alanının yüzde 95´i step, yüzde 3´ü tarım alanı ve yüzde 2´si ağaçlandırma sahasından meydana geliyor. 7 endemik bitki türünün bulunduğu Tabiat Parkı sınırları içerisinde ve yakın çevresinde toplam 63 kuş türü ve Kapulukaya Baraj Gölünde 13 balık türü ve 12 sürüngen türü ve 15 memeli hayvan türü yaşıyor. Tabiat Parkı ayrıca sulak alanlarında nesli tehlike altında olan su samuruna da yaşam alanı sağlıyor. Haber: Emel Selci