BÜYÜK İLGİ

Keskin Ziraat Odası Toplantı Salonu´nda yapılan toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Keskin Ziraat Bankası Müdürü Ümit Gökoğlu, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Zekeriya Türkekul, Keskin İlçe Müdürü Serdal Avcı ve çok sayıda muhtar ve yetiştirici katıldı.

 

 

SÜT SIĞIRCILIĞI ÇOK ZAYIF

Kırıkkale’de o belediye KPSS’siz personel alacak Kırıkkale’de o belediye KPSS’siz personel alacak

Toplantının açılışında Keskin Ziraat Odası Başkanı Dursun Baran; Keskin ilçesinde besi hayvancılığının yaygın olduğunu süt sığırcılığının çok zayıf olduğunu bu amaçla hayvancılıkla uğraşan yetiştiricilerin devletin imkanlarından da yararlanarak böyle bir proje uygulamak istediklerini söyledi.

 

 

SÜT SIĞIRCILIĞINI YAYGINLAŞTIRMALIYIZ

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş da yaptığı konuşmada il genelinde bitkisel ve hayvansal üretimde verim ve kaliteyi arttırmak için Bakanlık, AHİKA, İl Özel İdare,  Orköy, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Ziraat Bankası desteklerinden yaralanarak projeler uyguladıklarını dile getirdi. Bu manada Kırıkkale´de süt sığırcılığını yaygınlaştırmak ve süt üretimini arttırmak için Süt Üreticileri Birliği´ni de kurduklarını söylemiştir.

 

KREDİLERİ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Daha sonra bir konuşma yapan Keskin Ziraat Bankası Müdürü Ümit Gökoğlu bankalarının süt hayvancılığına yönelik kredileri hakkında bilgilendirmede bulundu. Toplantıda ayrıca Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Zekeriya Türkekul, bilinçli ve karlı bir hayvancılıkta yem bitkileri yetiştiriciliğinin önemi hakkında bilgilendirmede bulundu. Toplantı katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla son buldu.