30 BİN PARAZİTOİDİN SAHAYA SALINDI

Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Süne ve Kımıl zararlılarına karşı mücadele başlattı. İl Müdürlüğü süne ve kımıl zararlıları ile mücadele programı kapsamında, Konya Süne Parazitoidi Üretim Merkezinde üretilen 30 bin parazitoidin, biyolojik mücadele amacıyla sahaya salınması çalışması yaptı.

 

EKİLİ ALANLARDA MÜCADELE

Bu çalışma aylardır süne kontrolü yapan teknik personellerin tespitleri doğrultusunda Ahılı köyünde uygulamaya koyuldu. Uygulamayı bizzat yerinde takip eden İl Müdürü Sırrı Yılmaz, hububatta verim ve kalite kaybına yol açan süne ve kımıl için kışlaklarda incelemelerde bulunduklarını ve ekili alanlarda mücadele başlattıklarını ifade etti.

 

İKLİM VE YAĞIŞ DEĞİŞİKLİKLERİ

Kırıkkaleli Başkandan takdirlik hareket! Su faturasını kendi yatırdı Kırıkkaleli Başkandan takdirlik hareket! Su faturasını kendi yatırdı

Yılmaz “İlimizde meydana gelen iklim ve yağış değişiklikleri, kımıl ve süne inişlerinin zamanlarını da farklılaştırdı. Çiftçilerimizin sürekli olarak ekili arazilerini kontrol etmeleri ve zararlıların tespit edilmesi durumunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile irtibata geçmeleri, kullanmaları önerilen ilaçlarla hemen mücadeleye başlamaları gerekiyor” dedi.