EN TEMEL İHTİYAÇLARINI DAHİ KARŞILAYAMAZ HALE GELMİŞTİR

Türk Sağlık Sen Kırıkkale Şube Başkanı Murat Buluç ve yönetimi Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi önünde toplandı. Burada bir açıklama yapan Şube Başkanı Buluç, “Enflasyonun toplumsal boyuttaki en olumsuz etkileri hiç kuşkusuz dar ve sabit gelirliler üzerinde görülmektedir. Bugün artık memur ve emeklilerimiz alışveriş yapamaz, en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale gelmiştir. Bu nedenle kamu görevlilerinin mağduriyetini gidermek, enflasyona yenik düşen, temel ve vazgeçilmez harcamalar karşısında eriyen maaşlarını telafi etmek ve kamu görevlilerinin alım gücünü  yükseltmek zaruri bir hal almıştır”

 

ÇALIŞANLARIN GÜR SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 23 NİSAN 2024 KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 23 NİSAN 2024

“2019 yılı maaş artış oranlarının Yeni Ekonomi Programı´nda belirlenen hedeflere göre revize edildikten sonra memur ve emeklilere ek zam yapılması için gerekli girişimler bir an önce yapılmalıdır. Bunun yanısıra ek göstergelerin tüm çalışanları kapsaması, makul ve kabul edilebilir bir yıpranma payı için yeni bir düzenleme yapılması ve döner sermayelerin arttırılarak emekliliğe yansıtılması, tüm çalışanların kadrolu olması gibi temel talepler bir an önce hayata geçirilmelidir. Bunlar bizim temel taleplerimizdir. Hayata geçmesi için var gücümüzle mücadele edeceğimizden de hiç kimsenin şüphesi olmasın. Dün bunun ilk adımını attık ve taleplerimizi bir eylemle Cumhurbaşkanımıza ilettik. Önümüzdeki dönemde de çalışanların alanlarda gür sesi olmaya devam edeceğiz”

 

AYRIMCILIK YAPILIYOR

“Bizler bu sorunların çözülmesi için uğraşırken ne yazık ki çalışma hayatı idarecilerin tutum ve tasarrufları ile çalışanlara adeta zehir edilmeye çalışıyor. Artık çalışanın yemekhanesinde bile keyfi uygulamalar, ayrımcılık yapılıyor. Hastanemizde iki yemekhane var. Normal olan bu iki yemekhanenin de standartlarının aynı olması gerektiğidir. Fakat ne yazık ki köle düzenlerinde rastlayabileceğimiz, ağa – maraba ilişkisi üzerinden tanımlayabileceğimiz bir fiili durum ortaya çıkmıştır. Acil Servis-Yoğun Bakım gibi kritik birimlerde çalışanlara kolaylık olsun diye kurulan yemekhane adeta idareci  yemekhanesine devşirilmiştir. Bu yemekhanemizde çatal, kaşık, bardak ve yemek tepsileri olması gerektiği temiz ve hijyen ama alt katta bulunan diğer yemekhanemizde ise çatal, kaşık, bardak ve yemek tepsileri temizlikten uzak bir o kadar da düzensiz”

 

AÇIK ÇAĞRIMIZDIR

“İdareciler kendilerini çalışandan soyutlamak istiyorlarsa keyfileri bilir ama her iki yemekhanede her anlamda bir kalite farkı varsa ve bu çalışanlar adına olumsuz ise biz buna dur der ve itiraz ederiz. Açık çağrımızdır. Yemekhaneler her anlamda eşit standartta olmalıdır. Bu ayrımcılığa bir son verilmelidir. Hastanemizden 189 kişi geçici görevle başka yerlerde çalışmaktadır. Bu kişilerin yerine ise arkadaşlarımız ekstra çalışmaktadırlar. Nöbetleri artmıştır. Böylesine bir fedakârlıkta bulunan arkadaşlarımıza nöbet ücreti ödenmek istenmemesini anlamakta zorlanıyoruz. Size izin kullandıracağız deyip, çalışanın emeğinin karşılığının verilmemesi kabul edilemezdir. Burada yapılması gereken 189 kişi yerine de çalışan hastane personelinin talebini yerine getirmek nöbet ve fazla çalışmada ücret ödemektir. Mevzuat buna müsaittir. Oyalama ile durumu geçiştirmeye bir son verilmelidir”

 

ÇİLELERE KATLANDIK, SABRETTİK

“Türk Sağlık-Sen olarak Türkiye´nin yaşadığı zorlu süreçte milli birlik ve beraberlik adına çok çilelere katlandık, sabrettik.  Fakat memleketi yönetenlerin ısrarla birlik ve beraberlik vurgusunu yapmasına rağmen, kamuda halen ayrımcılık, baskı, adam kayırmacılık ve liyakati es geçme gibi uygulamaların sürdüğünü  görüyoruz.  Ülkemiz bu işlerin nelere sebep olduğunu çok acı tecrübeler yaşayarak görmüştür.  Bu işleri devam ettirerek kamuda birlik ve beraberliği yok ediyorlar. Bu işlerin bilerek yapılması tam anlamıyla ihanettir. Kamuda bu ihanete bir son verilmesi gerekir. Türk Sağlık-Sen olarak defalarca bu konuyu dile getirmemize rağmen birkaç cılız örnek dışında bir düzelme göremedik.  Beklentimiz kamudaki ayrımcılığa, adam kayırmacılığa bir son verilmesidir.  Madem ki bu trende hepimiz varız.  Hepimizde bu devletin çalışanıyız. Öyleyse eşitlik ve liyakat ilkelerine göre kamu dizayn edilmelidir” dedi. Haber: Ahmet Özhan