ŞEREF VERDİNİZ

Aşure etkinliğini ilk defa düzenlediklerini açıklayan Kırıkkale SMMM Odası Başkanı

Ferman Aldemir, bundan sonrada etkinliklerinin devam edeceğini söyledi.  Kırıkkale SMMM Odası Başkanı Ferman Aldemir, Kırıkkale Defterdar Yardımcım Selçuk Dinç, Personel Müdürüm Sema Vadi, Irmak Vergi Dairesi Müdürüm Eyüp Yiğit, kıymetli meslektaşlarım;  Odamız tarafından ilk defa düzenlenen ve geleneksel hale getirmeyi düşündüğümüz aşure gününe hoş geldiniz. Şeref verdiniz.”dedi.

 

YÜCE DİN

Aldemir, “Her dinin, kutsal ve diğer zaman dilimlerinde, farklı kabul ettiği kendine özgü belirli gün ve ayları vardır. Yüce dinimiz İslam´da da bu tür gün, gece ve aylar vardır. Bunlardan biride muharrem ayı ve aşure günüdür. İnsan hayatında önemli bir yere sahip olan ilim, amel, servet ve diğer bir çok değer zaman içinde elde edilebilmektedir. Zamanı gerektiği şekilde değerlendirebilenler hem dünyada hem ahiretde huzuru yakalayacaklardır.”diye konuştu.

 

RAHMETLE ANIYORUM

Aldemir, “Sevgili peygamberimiz´ inde; “ iki nimet vardır ki insanın çoğu bunların değerlerinden habersizdirler. Bunlar sağlık ve boş zamandır.” Buyurmak suretiyle zaman ve sağlığın önemine dikkat çekmiştir. Muharrem ayı yılın en kutsal ayıdır. Muharrem ayı haram aylardandır. Bu aylarda savaşın yasak olduğu Kuran-ı Kerimde açıkça belirtilmiştir. Başta Hz. Hüseyin olmak üzere  12 imam ve Kerbela şehitlerini rahmet ve minnetle anıyorum. Aşure, bolluk, bereket ve birliğin simgesi olarak kabul edilmektedir. Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.” Kırıkkale Defterdar Yardımcısı Selçuk Dinç de, kendilerini etkinliğe davet eden Kırıkkale SMMM Odası Başkanı Ferman Aldemir ve ekibine teşekkür etti.

 

23 Nisan, Kırıkkale’de büyük bir coşkuyla kutlandı 23 Nisan, Kırıkkale’de büyük bir coşkuyla kutlandı

Haber Merkezi