ENGELLERİ AŞIYORLAR

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde engelli gençler için hayata geçirilen ´Mutlu Çarşamba´ Projesi, Kırıkkale´de büyük bir ilgi görürken, özel sporcular ve engelli bireyler sosyal ve sportif aktiviteler ile engelleri aşıyor. Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü´ne bağlı Başpınar Stadyumu´nda her Çarşamba günü resmi ve özel rehabilitasyon merkezlerinde bulunan özel sporcular ve engelli bireylere yönelik çeşitli aktiviteler gerçekleşiyor.

 

BU HAFTAKİ KONUK ÖĞRENCİLER OLDU

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü´nün bu haftaki konuğu Mehmet Işıtan Özel Eğitim Uygulama Okulu´nda eğitim gören öğrenciler oldu. Proje kapsamında öğrenciler arasında yarışmalar yapılarak, ödülleri verildi. Yapılan yarışmaların ardından İl Kültür Müdürlüğüne bağlı Ustalar Topluluğu mini bir konser verdi. Çiftetelli oynayan öğrenciler, proje kapsamında gönüllerince eğlendi.

 

KIRIKKALE PLATFORMU YALNIZ BIRAKMADI

Kırıkkale Platformu üyeleri ise öğrencileri bu mutlu günlerinde yalnız bırakmadı. Öğrenciler ile yakından ilgilenen platform üyeleri çocuklarla oyunlar oynayıp, yarışmalar düzenlediler. Tüm günlerini çocuklar ile birlikte geçiren platform üyeleri, zaman zaman özel sporcular ve engelli bireyler ile sohbet ederek, onlara bu mutlu günlerdin de destek oldular. 

 

BİR GÜN DEĞİL HER GÜN YANINIZDAYIZ

“Mutlu Çarşamba” Projesi kapsamında bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, “Bu anlamlı projeyi antrenörlerimiz ve gençlik liderleri ile Başpınar Stadyumunda belirli gün ve haftaların dışında da Çarşamba günleri çocuklarımızı mutlu etmek onların farkındalığını ortaya çıkartmak için özel eğitim uygulama okulunda bulunan özel sporcular ve engelli bireylere yönelik çeşitli sosyal ve sportif aktiviteler gerçekleştiriyoruz”

 

Kırıkkale Belediyesi’nin borcu açıklandı! Kırıkkale Belediyesi’nin borcu açıklandı!

ONLARI GÖRÜNCE BİZLER DAHA DA MUTLUYUZ

‘Onların gözündeki mutluluğu görünce bizler de daha mutlu oluyoruz´ diyen Müdür Alp, “Projenin amacı engelli bireylerin daha kaliteli bir yaşam elde etmelerini sağlamaktır. Çocuklarımız için bu projeyi hayata geçiren başta bu projenin gelişmesine katkı sağlayan Gençlik ve Spor Bakanımıza, katkılarından dolayı Sayın Valimize, İl Milli Eğitim Müdürlüğü´ne, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü´ne, Kırıkkale Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu´na, Antrenörlere, Gençlik Liderlerine ve tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

PROGGRAMA BÜYÜK İLGİ

Programa Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Yeşilırmak, Milli Eğitim Şube Müdürü Hamza Aygün, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sırrı Zengin, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Muhammet Yılmaz, Okul Müdürü Sami Yanık, Kırıkkale Platformu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Haber: Kenan KUZUCU