Kırıkkale Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetiminde okuyan öğrenciler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi derslerindeki uygulamalarına destek amaçlı 90 öğrenci Siyasi parti ziyaretlerinde bulundular.

İlk ziyaret CHP

Topluluk ilk ziyareti CHP. genel merkezi oldu. Burada öğrencileri CHP Parti sözcüsü Samsun Milletvekili Haluk Koç karşıladı. Koç öğrencilere CHP'yi tanıttı .Parti genel Merkezi çalışma ,sistem ve yönetimini açıkladı.Öğrencilerle karşılıklı soru cevap kısmında ,Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu Başkanı Seyfali Bucak siyasi partilerin gezi ve inceleme programını açıkladı.Koç öğrencilere siyaseti anlattı ve öğrencilerin her sorusuna cevap vererek topluluğun bu tür ziyaretleri yapmalarını tavsiye etti.CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'le de görüşen heyet, Tekin'den Siyaset bilgi hakkında bilgi alış verisi yapıldı. Öğrencilerin sorularına cevaplayan Tekin bu ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini belirtti. CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin öğrencileri tek tek tokalaşarak tebrik edip çay içip uzun süren sohbetin ardından toplulukla resim çektirdi.

MHP Genel merkezi gezildi

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu öğrencilerinin bir sonraki durağı MHP genel merkezi oldu. Öğrencileri MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı karşıladı.Dumanlı MHP`yi kısaca anlattıktan sonra öğrencilerin sorularına geçti. Öğrencilerin sorularına içtenlikle cevap veren Dumanlı, öğrencilere ziyaretleri için teşekkür edip programını sonlandırdı.Program sonrası öğrenciler Genel Merkezi gezmeye başladı. İlk olarak Gün Sazak Konferans Salonunu gezen öğrenciler burada uzun süre Alparslan Türkeş ve Devlet Bahçeli`nin resimleri altında fotoğraf çektirdiler.Daha sonra Siyaset ve Liderlik Okulu kapsamında ders verilen sınıfı, Alptürk Stüdyosunu ziyaret ettiler.MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu ile genel merkez önünde resim çektirdi.

Ülke geneli ortak sınav soru ve cevapları yayımlandı Ülke geneli ortak sınav soru ve cevapları yayımlandı

Siyaset hizmet yarışı

Kırıkkale Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu öğrencileri siyasi partiler ziyareti listesindeki durağı AK Parti Genel merkeziydi.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık karşıladı. Topluluk Başkanı Seyfali Bucak arkadaşlarının siyasilerin görüş ve düşüncelerini Siyasetteki başarılarındaki izledikleri yolu öğrenmek için bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Konferans salonunda AK Partinin Türkiye'nin 81 ildeki, başta il başkan ve yönetimin ve Millet Vekilleri olmak üzere partilerinin ilkelerini çalışmalarını faaliyetlerini genel merkezden takip ettiklerini belirtti.AK Parti siyasetindeki arkadaşlarının başarılı olmaları için genel merkez olarak ,her türlü desteklerini verdiklerin dile getirdi. Çalık siyasetin gerçekler üzerine yapılmasından yana olduğunu. Siyasetçinin başta kendisine, ülkesine vatandaşına hizmet yarışında olması gerektiğini, hizmette de sınır olmadığını belirtti. Öğrencilerin sorularına cevapları örneklerle vererek ,öğrencilere gelecekte kendilerinin oturdukları koltukta oturabileceklerini söyledi. Topluluğun bu ziyaretlerinden çok memnun kaldığını teşekkür ederek .KK Üniversitesindeki tüm öğretim üyesi ve öğrencilere selam göndererek, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.