ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Kırıkkale´de koronavirüs salgınına karşı aşılama çalışmaları devam ediyor. Hastaneler, aile hekimlikleri ve mobil aşı ekibiyle devam eden aşı uygulamasında bu zamana kadar Kırıkkale´de 256 bin 918 doz aşı uygulaması yapıldı. 141 bin 664 kişiye ilk doz uygulaması yapılırken, 96 bin 295 kişi ikinci doz aşısını da yaptırmış durumda.

AŞINIZI OLUN

Kırıkkale´de aşılamanın daha hızlı ilerlemesi için Vali Yunus Sezer sosyal medya aracılığıyla aşı sırası gelen vatandaşlara aşı olun çağrısında bulundu.  Vali Sezer mesajında “Koronavirüs size bulaşırsa vücudunuz ne yapacağını bilsin. Aşınızı olun. Aşı olmadan tedbirlere uymadan salgında korunmak mümkün değil” ifadelerine yer verdi.

KALABALIK ORTAMLARA GİRMEMELİYİZ

Son haftalarda vaka sayısı yeniden tırmanışa geçen Kırıkkale´de uzmanlar sırası gelen vatandaşların aşı olması tavsiyesinde bulundu. Vatandaşlara çağrıda bulunan uzmanlar “Önlemlere daha sıkı uymalıyız, maskesiz asla dolaşmamalıyız. Gerekmedikçe dışarıya kalabalık ortamlara girmemeliyiz. Aşı hakkı gelen herkes mutlaka aşı olmalı”

KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 17 NİSAN 2024 KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 17 NİSAN 2024

TEDBİRLERE UYALIM

“Aile sağlığı merkezleri, hastaneler ve ilçe sağlık müdürlüklerinde aşılama devam ediyor. Hastanelerimizde gece saat 24.00´e kadar aşılama devam ediyor. Hep beraber, önlemler ve aşılama ile salgının üstesinden geleceğiz. Tedbirlere uyarak, aşımızı olarak bu süreci kısa zamanda tamamlayalım. Bu konuda hepimizin duyarlı olması şart” ifadelerine yer verdiler. Haber: Ahmet Ünal