Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 7.07.2019 16:29:41
Silahla sevinç gösterisi olmaz

Silahla sevinç gösterisi olmaz

Silahla sevinç gösterisi olmaz

Özellikle düğünlerde havaya silah sıkılması sonucu yaşanan üzücü olayların artık son bulması gerektiğini belirten Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, silahla sevinç gösterisi yapılmaması konusunda tüm vatandaşların daha duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.

VATANDAŞLARI DUYARLI OLMAYA DAVET ETTİ

Yaz ayları ile başlayan düğün sezonu beraberinde bazı sorunları da getiriyor. Sevinçlerini yanlış yöntemlerle göstermeyi tercih eden vatandaşların bu duyarsız davranışları yüzünden her yıl yaşanan tatsız olaylara dikkat çeken Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı yaptığı açıklamada vatandaşları daha duyarlı olmaya davet etti. Sosyal sorumluluk kuralları çerçevesinde toplum yaşamında her bireyin uyması gereken kurallar bulunduğunu hatırlatan Varlı, hiç kimsenin sevinç gösterisi altında başkalarının haklarına ve sağlığına zarar verme hakkı bulunmadığını ifade etti. Düğün, nişan, sünnet, asker uğurlaması ve bayramların toplumumuzun ortak sevinç değerleri olduğunu vurgulayan Varlı, mutluluk ve sevinçlerin bir başkasının üzüntüsü olmaması, huzur ve güvenliğin bozulmaması için kutlamalarda silah kullanılmamasının büyük önem taşıdığını belirtti.

SUÇ TEŞKİL ETMEKTEDİR

Her yıl düğün, nişan, sünnet sevincini paylaşmak için havaya rast gele sıkılan silahlar ya da ehil olmayan kişiler tarafından kullanılmaya çalışılan havai fişek ve maytaplar sonucu yüzlerce insanın yaralandığına birçok ailenin ocaklarının söndüğüne dikkat çeken Varlı, bu tür organizasyonlarda havaya rastgele silah sıkanları gören duyarlı vatandaşların durumu derhal polise bildirilmeleri gerektiğini vurguladı. Varlı açıklamasına şöyle devam etti; ‘Kuvvetli bir milli ve manevi kültüre sahip olan ilimizde tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Düğün ve benzeri organizasyonlarda kurusıkı da olsa silah kullanımı herhangi bir kaza söz konusu olmasa bile Türk Ceza Kanununa göre suç teşkil etmektedir. Kaldı ki ölüm ve yaralanma söz konusu olunca cezaların çok daha fazla olacağı unutulmamalıdır. Hepsinden önemlisi bu hususlar başkalarının haklarına tecavüz sayılır. Eğlenmeyi abartmayalım, kimsenin ne canına, ne malına, ne de huzuruna bir zararımız olmasın; başkasının hakkını üzerimize almayalım; mutlu günlerimizi karartmayalım.´  Açıklamasının devamında Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak düğünlerde silah atılmasının önüne geçilebilmesi için başlatılan çalışmaları desteklediklerini belirten Varlı, ‘bu konudaki kararlı duruşları ve sıkı denetimlerinden dolayı İl Emniyet Müdürü sayın Mahmut Çorumlu nezdinde tüm emniyet teşkilatını kutluyor, görevlerinde başarılar diliyoruz´ dedi. Haber: Emel Selci


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024