KIRIKKALE İÇİN ÖNEMLİ

Türkiye´nin ilk Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olan Kırıkkale Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi´nde alt yapı tamamlandı. KTSO Başkanı Varlı, Silah İhtisas OSB´nin sadece Kırıkkale için değil, Bölge için, Türkiye için ekonomik anlamda çok ciddi bir cazibe merkezi olacağını ve çok ciddi bir katkı yapacağını düşündüğünü ifade etti.

 

20 MİLYON HARCANDI

Başkan Varlı, MKEK´ye ait Arpalık Çukuru mevkiindeki 500 dönümlük arazi üzerine kurulacak olan Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi´nde altyapı çalışmalarına yaklaşık 20 milyon lira harcandığını söyleyerek, Yatırım teşviklerinde 4. bölgede yer alan Kırıkkale´de, Silah İhtisas OSB´ye yatırım yapacak girişimciler, 5. bölge teşvikinden yararlanabilecek. OSB içinde tahsis edilecek 57 parsel bulunuyor”

 

250 DÖNÜMDE 57 PARSEL OLACAK

500 dönümlük arazi üzerine kurulan Silah İhtisas OSB´nin 250 dönümü fabrika arsası olarak belirlendiğini dile getiren Varlı, “Kalan 250 dönümlük arsaya ise yol, park, yeşil saha gibi çalışmalar yapılacak. 250 dönüme ise toplam 57 parsel olacak. En küçük parselimiz 3 bin m2 en büyük parselimiz ise 10 bin m2 olacak. Firmaların isteğine göre parsellerimiz birleştirilecek”

 

3 FİRMA FAALİYETE GEÇİYOR

Arsa bedeli olarak 67 TL olarak belirlendiğini ifade eden Varlı, “Alt yapısı tamamen tamamlandı. Elektrik, su doğalgaz, yağmur kanalı, kaldırım gibi alışmalarımız tamamlandı. Şuan itibariyle üç firmamız çalışmalara başladı. Dikmen Silah A.Ş, Sinerji Alüminyum ve Çanga Makine olmak üzere üç firmamız çalışmalarına başladı. İnşaatlar ise hızla yükseliyor”

 

KIRIKKALE SAVUNMA SANAYİ´NİN ÜSSÜ OLACAK

Meteor A.Ş adında bir firmaya ise arsa tahsisinin yapıldığını dile getiren Varlı, “Eylül ayı itibariyle ruhsatını alacak ve inşaat çalışmalarına başlayacak. Arsa bedellerimiz yeni belirlendiği için silah İhtisas OSB´nin tanıtımını yaparak oradaki tüm parsellerin tahsisini yapıp, Kırıkkale´yi silah ve savunma sanayinin üssü yapacağız. Bütün fuarlara katılıp Silah OSB´yi tanıtıyoruz. Tüm fuarlarda stantımızı açıyoruz”

 

TÜRKİYE´DE İLK VE TEK

Ülkemizin Savunma Sanayi´de ihtiyacı olan Silah parçalarının üretimini hem de ciddi anlamda işçi çalıştırarak Kırıkkale´nin istihdamına katkıda bulunacaklarını ifade eden Varlı, “Silah İhtisas OSB´ye ciddi anlamda yatırımcı talebi geliyor. Silah İhtisas OSB Türkiye´de ilk ve tek. Arsa tahsislerinin bitmesi ile birlikte yatırımcıları şehrimize çekeceğiz. MKE ile entegre olmuş savunma sanayi üssü haline getireceğiz”

 

FİRMALAR DIŞARI İHRACAT YAPABİLECEK

Silah İhtisas OSB´ye yatırım yapan firmaların sadece MKE´ye parça vermeyeceğini söyleyen Varlı, “Kimi parça üretecek kimi silahın tamamını üretecek. Bunlar dışarıdan da ihale alarak dışarıya imalat yapacak. MKEK´nin Türkiye´nin silah sanayinin ana merkezi olduğu için Silah İhtisas OSB´de faydalanmış olacak. Kurucu ortaklarından birisi de MKE´dir. Sadece MKE´ye yedek parça üretilmeyecek. Her türlü işi yapabilecekler”

Bayramda ceza yiyenler dikkat! Cezalar iptal edildi! Bayramda ceza yiyenler dikkat! Cezalar iptal edildi!

 

10 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDECEK

Silah İhtisas OSB´nin Kırıkkale´ye tekrar MKE ruhunu geri getireceğini ifade eden Varlı, “57 parsel ile asgari olarak 50 kişinin çalıştığını düşünün 2 bin 500 – 5 bin kişi gibi bir istihdam sağlanacak. Silah İhtisas OSB, Kırıkkale OSB ve Keskin OSB´nin de dolması ile 10 bin kişi istihdam yapabilecek. Buda Kırıkkale için ciddi anlamda istihdam demek. 3 tane OSB´mizin yatırımcı ile dolması için hepimiz kol kola vererek çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.