Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 22.07.2022 15:36:00
SIKINTILARI ÇÖZECEĞİZ

SIKINTILARI ÇÖZECEĞİZ

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Osman Cebeci, birlik ve beraberlik içerisinde olarak esnafın sıkıntılarını çözeceklerini söyledi.

KENAN KUZUCU

 

KESOB’DA BİRLİK VE BERABERLİK

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı görevine seçilen Osman Cebeci oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Birlik ve beraberlik örneğinin sergilendiği yemekte Başkan Cebeci, esnafların sıkıntılarından bahsederek, “Son 2,5 yılı değerlendirdiğimizde pandemi sürecinin etkileri ve komşu ülkelerimizdeki savaşlar maalesef ekonomik zorlukları da beraberinde getiriyor. Bu ekonomik zorluklardan en çok etkilenen kesim ise esnaf ve sanatkarlardır”

 

ESNAF SIKINTILARDAN ETKİLENİYOR

Cebeci, nerede ne zaman hangi sıkıntı yaşanırsa yaşansın en çok etkilenen kesimin esnaf ve sanatkarlar olduğunu söyleyerek, “Sel felaketi olur esnafların iş yerleri zarar görür. Deprem olur esnaf zarar görür. Yangın olur esnaf zarar görür. Bu ülkenin temel taşı olan esnaf ve sanatkarlarımız bu durumdan çok etkileniyor. Bizlere düşen görev ise bu süreçleri en az hasarla atlatabilmektir”

 

BİZLER İYİ VE KÖTÜ GÜNÜNÜZDE YANINIZDAYIZ

Gelecekle ilgili kaygılarının olduğunu söyleyen Cebeci, “Bu kaygılarımızı en asgariye ye indirmek için bizler seçilmiş kişiler olarak biraz daha gayret göstermeliyiz. Esnaf ve sanatkarlarımızın olumlu ve olumsuz her durumunda yanındayız. Ahi kültüründen gelen ve bugünün temsilcileri olan esnaf ve sanatkarları bu ülkenin teminatıdır. Bizler iyi ve kötü gününüzde yanınızdayız. Odalarımızın ve birliğimizin sıkıntılarını da göz ardı edemeyiz”

 

ODALAR SIKINTI İÇERİSİNDE

Odalarda pandemiden dolayı aidatların toplanmadığını ve sıkıntıların yaşandığını dile getiren Cebeci, “Bu sıkıntılar odalar birliğini de etkiliyor. 3 yıla yakın iş yapamayan esnaf kesimlerimiz var. Başta servis ve kahveciler olarak sıralayabiliriz. Herkes bu sıkıntılardan nasibini aldı. Onun için oda başkanlarımız da özveri göstererek yanında çalıştırdığı kişilerin paralarını cebinden vermek durumunda kalıyor. Genel kurul masraflarını bile başkanlarımız cebinden karşılıyor”

 

SIKINTILARI BİLEREK BİRLİĞE TALİP OLDUM

Odalarda ve birlikte sıkıntıların olduğuna değinen Cebeci, “Şahıslarla ilgili bizlerin sorunları yok. 2 ay önce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini 2 bin 650 lira teslim aldım. 330 bin lira vergi borcu, 230 bin lira SGK borcu ve 100 bin liraya yakında araçların masrafları bulunuyor. Geçmişte aynı sıkıntıyı İshak Gençer Başkanımızda yaşadı. Maalesef dün SGK’dan icra takibi başlatıldı. Ben bunları bilerek Odalar Birliğine talip oldum. Ama ben bu kadar olduğunu da bilmiyorum. Bu göreve talip olduysak biz bu sıkıntıları çözeceğiz”

 

ODALARA GEREKLİ YARDIMLARI YAPACAĞIZ

Birliğin sıkıntılarını çözerek odalara da gerekli yardımların yapılacağını dile getiren Cebeci, “Biz bir yerlere varmak istiyorsak, hizmet üretmek istiyorsak ilk olarak Birliğin ve Odaların sıkıntılarını çözeceğiz. Biz büyük bir aileyiz. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Alış verişlerimizi birbirimizden yaparak birlik ve beraberlik içerisinde olalım. Ne sıkıntınız olursa gelin istişare edelim. Tüm sıkıntılarımız birlik ve beraberlik içerisinde çözersek daha güzel olur”

 

OLANLA ÖLENE ÇARE YOK

Birlikte 10 tane daire satıldığını fakat 900 bine yakında bir borcun kaldığını vurgulayan Cebeci, “Olanla ölene çare yok. Biz bunların hepsini çözeceğiz. Ayrıca birliğimizin son 4 yıldır da muhasebe sistemi çalışmamış. Hiçbir evrak kayıtlara girmemiş. Çekmecelerden evrak toplayarak muhasebe kaydı oluşturuyoruz. Muhasebeci arkadaşlarımız çalışıyor. Bu ayın sonuna kadar da bu sorunu çözeceğiz. Hepimiz aynı geminin yolcularıyız. Başarının yolu birdir. Birlik beraberlik içerisinde olursak seneye bu sorunların hiç biri olmayacak” dedi. 

 

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024