SGK TEK ÇATI ALTINDA TOPLANDI

Trafik kazası anında ilk yardım nasıl olmalıdır? Trafik kazası anında ilk yardım nasıl olmalıdır?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kırıkkale İl Müdürü Veli Karacaköylü, 15´nci Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle açıklamalarda bulundu.  İl Müdürü Karacaköylü, “Sosyal Güvenlik; vatandaşların gelir düzeylerine bakmaksızın toplumdaki her bireye sağlık, sosyal ve ekonomik riskler karşısında güvence sunan bir sistem olarak tanımlanmaktadır. Ülkemizde sistem daha önce SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı olmak üzere üç kurum aracılığıyla yürütülmekteyken 2006 yılında gerçekleştirilen “Sosyal Güvenlik Reformu” ile tek çatı altında Sosyal Güvenlik Kurumu olarak birleştirilmiştir. Reformla birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu´nu paydaşlara tanıtmak, vatandaşları hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek ve toplumda sosyal güvenlik bilinci oluşmasına katkı sağlamak amacıyla her yıl tüm yurtta 16 Mayıs´ı tarihini içine alan hafta ‘Sosyal Güvenlik Haftası´ olarak kutlanmaktadır”

 

İNSANLARIN GENEL SAĞLIK SİGORTASI

“Sosyal güvenlik reformu ile ülkemizde yaşayan tüm insanların genel sağlık sigortası kapsamına alındığı, tüm illerimizde yerinde hizmet verilen, uluslararası düzeyde örnek bir veri merkezine sahip, dijital dönüşüm hedefi ile neredeyse tüm işlemlerin elektronik ortamda yapılabildiği, 156 adet e-Devlet uygulaması kullanılarak emeklilik talebinden  prim yatırmaya birçok hizmete anında ve kolaylıkla ulaşılabildiği bir yapıya dönüşüm sağlanmıştır. Bu güçlü sistem ayrıca tüm dünyayı etkisi altına alan ve yaklaşık 14 aydır süregelen Covid-19 salgını döneminde de temel hak ve hürriyetlerden olan sosyal güvenlik hakkının kesintisiz ve etkin bir şekilde sunulması noktasında başarılı bir şekilde süreci yürütmüş ve halen yürütmektedir”

 

ÇALIŞMA HAYATINA DESTEK SAĞLANMIŞTIR

“Özellikle tedavi sürecinde ortaya çıkan ve yeni düzenleme gerektiren ihtiyaçlara; koronavirüs tedavisinin geri ödeme kapsamına alınması, ilave ücret ve katılım payı alınmaması gibi düzenlemelerle hızlı bir şekilde cevap verilmiştir. Yine bu sürece, rapor ve reçete aranmaksızın kronik hastaların ilaçlarının temini, biyometrik kimlik doğrulama sisteminin askıya alınması gibi uygulamalarla da destek verilmiştir. Ayrıca, pandemi sürecinden etkilenen vatandaşlarımıza başka bir mağduriyet yaratmamak adına icra ve denetim işlemleri durdurulmuş, çeşitli sektörlerde 2020 yılı mart, nisan ve mayıs aylarına ilişkin prim ödemeleri 6 ay süreyle ertelenmiş, normalleşme desteği, istihdama dönüş desteği, artı istihdam teşviki ve sektörel prim desteği gibi uygulamalar ile çalışma hayatına destek sağlanmıştır. Kurumumuz ve Kırıkkale Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak 15. Yılını kutladığımız Sosyal Güvenlik Kurumunun tüm çalışanları ile vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Haftasını kutluyor, sağlıklı ve mutlu günler diliyorum” dedi. Haber. Kenan Kuzucu