EMRİNBAŞ ÜSTÜNE

Kırıkkale´nin yerli firması Yücekan Turizm umreye gidecek olan yolcularına ilk semineri verdi. Kırıkkale Azaboğlu Camii´nde gerçekleşen sezonun ilk umre semineri Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur´an-ı Kerim tilaveti sonrasında adeta manevi yolculuğa çıkan umreciler ilk tebriyelerini getirerek “Lebbeyk Allahümme Lebbeyk. Lebbeyk lâ şerîke leke lebbeyk. İnne´l-hamde ve´n-ni´mete leke ve´l-mülke, lâ şerîke lek' [Davetine sözüm ve özümle geldim Allah´ım, emrin baş üstüne. Davetine sözüm ve özümle geldim ey ortaksız olan sen! Emrinbaş üstüne. Hamd senin, nimet senin, mülk de senin. Yoktur senin ortağın” dediler.

 

TEDBİRLERİMİZİ ALDIK

Yücekan Turizm sorumlularının düzenlemiş olduğu seminerde konuşsan görevli rehber yapılacak yolculukta dikkat edilmesi gereken hususlardan söz etti. ”Sabır her şeyden önce ciddi bir sabır gerektiren bu ibadetinizde Allah(cc)´ın misafiri Resulullah(sav)´ın misafiri olarak bu yola çıkıyorsunuz. Sizler dünya nimetlerini bir kenara atarak paranızı bu yola döküyorsunuz. Bizlerde sizlere oraları tanıtacak, kutsal yerleri sizlere gezdirecek ve ibadetinizin eksiksiz olmasını sağlayacağız. Bu nedenle tüm sıkıntıları önlemek amaçlı tedbirlerimizi aldık. Sizler sadece ibadetinizi yapıp inşallah memleketinize annenizden doğmuş gibi tertemiz ve döneceksiniz” şeklinde konuştular.

 

YENİ VERGİ SİSTEMİ

Yücekan Turizm yetkilileri Suudi Arabistan´ın bu sezondan itibaren yeni bir sistem ile vergileri düzenlediğini ve ulusal basında da dile geldiği gibi yeni bir maddi külfetin geldiğini dile getirerek ”Bu yeni vergileri daha önceden yazmış kayıt yapmış olduğumuz bu umre yolcusu kardeşlerimize asgari yansıttık. Büyük kısmını şirketimizin daha önceki vermiş olduğu sözde durması için bizler karşılayacağız. Bu vergiler gerek umre hizmeti yapan şirketleri ve gerekse umreye gidecek kardeşlerimizi yeterince üzdü. Bizim amacımız umre yolcuları kayıt yaptırırken ne söz vermişsek onu eksiksiz yerine getirerek ibadetlerini tamamlamasıdır. Maalesef çok farklı ve olumsuz uygulamalar ile karşılaşan umre yolcuları sorunsuz seyahat denildiği halde sıkıntılar yaşıyor. Bu nedenle mutlaka iyi araştırarak bu yolculuğa çıkmalarını tavsiye ederiz” dediler. Yücekan Turizm umre yolcularının semineri dualarla ve manen dökülen gözyaşları ile neticelendi. Haber: Emel Selci

Kırıkkale’de dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi Kırıkkale’de dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi