KADERİNE TERK EDİLDİLER

Okullara öğrenci, fabrika ve işletmelere personel taşımacılığı yapan servisçi esnafıyla bir araya gelen DEVA Partisi Kırıkkale İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş ve Deva Partisi Merkez İlçe Başkanı İbrahim Işıkoğlu ve il yönetimi, sorunları dinledi. Servisçiler Odası Başkanı Behsat Yerlikaya ile de görüşen İl Başkanı Karakuş, Kırıkkale´de pandemi sürecinde servisçi esnafının kaderine terk edildiğini belirtti.  Kendilerini ziyaret ederek destek veren DEVA Partililere teşekkür eden servisçi esnafı, evlerine ekmek götüremez hale geldiklerine belirterek acil çözüm üretilmesini istedi.

 

ÇÖZÜM ÜRETİLMİYOR

Gelişmiş ülkelerin tamamında salgın nedeniyle esnafından çiftçisine, işçisinden işsizine herkese büyük destek sunulduğunu anımsatan İl Başkanı Karakuş, pandemi döneminde okulların kapatılması, işyerlerinin üretime ve çalışmaya ara vermesi sebebiyle servisçi esnafının büyük mağduriyet yaşadığını kaydetti. Servisçi esnafına yeterince destek veremediğini bildiren Karakuş, “Bu dramı seyredenler, çözüm üretmiyor. Kan ağlayan esnafımız burada, vermeniz gereken destek nerede? Ne kadar daha bu dramı seyredeceksiniz?” diye konuştu.

 

Trafik kazası anında ilk yardım nasıl olmalıdır? Trafik kazası anında ilk yardım nasıl olmalıdır?

KONTAK AÇAMAZ OLDULAR

İşleri durduğu için evine ekmek götüremeyen esnafın üzerindeki vergi, borç ve masraf yüküne dikkat çeken Karakuş, şunları vurguladı: “Salgın sürecinde yurttaşlarımızı yalnız bırakıp çaresizliğe itenler, servisçi esnafımızın yangınına da çözüm üretmedi. Servisçi esnafı salgında daha çok mağdur edildi. SGK ve Bağ-Kur borçlarını ödeyemediler, banka kredileri ve diğer ödemelerini yapamadılar. Salgın sürecinden bu yana kontak açamadığı için işsiz ve gelirsiz kalan esnafımız, kredi kartını dahi yatıramaz hale geldi” dedi.