İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDAYIZ

Türk Kızılay Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa İşler, “Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi olarak göreve geldiğimizden bugüne kadar gece gündüz, yaz-kış demeden ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın dertlerini, sıkıntılarını gidermek için çalışıyoruz. Kırıkkale´de yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımcı olabilmek için birçok alanda faaliyetlerimiz sürmektedir.  Bu faaliyetlerimizin bir çoğunu Kızılay´ımızın fedakar gönüllüleri ile yapmaktayız”

 

Kırıkkale’de o büfede ekmek 4 buçuk lira! Kırıkkale’de o büfede ekmek 4 buçuk lira!

GÖNÜLLÜLÜK NEDİR

“Hiçbir menfaat ve karşılık gözetmeksizin, sadece Allah´ın rızası beklenerek, yardım edilmesi gereken bir durumda tüm maddî ve manevî birikimin seferber edilmesine gönüllülük denilmektedir. Bir anlamda gönüllü; bilgisini, becerisini, zamanını ve emeğini iyiliğe dönüştürmek isteyen herkestir”

 

GÖNÜLLÜLERİMİZİN SAĞLADIĞI EN ÖNEMLİ HİZMET

“Gönüllülerimizin sağladığı en önemli hizmet, yaşadığı topluma sağladığı katkıdır, ürettiği hizmettir. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygusunu güçlendirmek. İhtiyaç sahibi, mağdur, kimsesiz, yetim vb olan insanlara yardım edebilmenin mutluluğunu yaşayabilmek. İçinde yaşadığımız topluma katkıda bulunabilmek. Topluma örnek ve faydalı bireyler olmak. Sahip olduğumuz becerileri geliştirme imkânı bulup, kişisel gelişimimize katkı sağlamak. Her şeyin bir karşılıkla ölçüldüğü dünyamızda, karşılık beklemeden faydalı olunabileceğini göstermek”

 

BÜYÜK AİLENİN BİR FERDİ OLABİLİRSİNİZ

“Gönüllülerimiz  erzak dağıtımı, et konserve dağıtımı, eşya taşınması, kömür ve odun dağıtımı, ev tamiri yapılan ailelerimizin inşaatında malzemelerin taşınması, sıva, çatı, fayans , boya-badana , kapı pencere , elektrik ve su tesisatı  gibi alanlarda yardımcı olunması, yapılacak yardımların nakliyesi için araç temini Kızılay kütüphanem projesinde görev alma, yalnız değilsiniz projesinde görev alma, stant faaliyetlerinde görev alma, psikoloğ, sosyoloğ, öğretmen, eğitimci, doktor gibi alanlarda da gönüllümüz olabilirler ve Kızılay´ımızın başka alanlarda da yapacağı faaliyetlerde görevler alarak bu hayırlı faaliyetlere ortak olurlar. Sizlerde Kızılay´ımıza gönüllü olarak bu büyük ailenin bir ferdi olabilirsiniz”

 

KIZILAY GÖNÜLLÜSÜ OLMAK

Hangi meslekten olursa olsun gönüllümüz olabilirsiniz. Kızılay´ımıza gönüllü olmak için şubemize gelerek veya şubemizi arayarak gönüllülük formu doldurup hangi alanlarda bizlere yardımcı olabileceğinizi belirtebilirsiniz. Kızılay gücünü gönüllülerden almaktadır. “Kızılay Gönüllüsü Olmak” bütün insanlara yardımcı olabilmektedir” dedi.