Yarınların güvencesi olacak gençleri yetiştirecek olan Eğitim Fakültesi sınıf öğretmenliği bölümü öğrencileri, renkli bir etkinliğe imza attı.

500 AĞACA KURTARMA ÇALIŞMASI

Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği öğrencileri Şehitler Ortaokulu´nda dikilen 500 ağacı kurtarma operasyonu için önemli bir projeyi gerçekleştirdiler.  Şehitler Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerinin okul bahçesine daha önce kazandırdığı 500 ağaca yönelik kurtarma çalışması yapmak için Kırıkkale Üniversite sınıf öğretmenliği bölüm öğrencileri ile Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Damla Topluluğu bu çalışma için bir araya geldiler.

ORMAN ARAZİLERİNİN YOK OLUŞU

Vefalı bir toplum oluşturma bilinciyle yola çıkan öğretmen adayları, kurtarılan ağaçlara Afrin operasyonunda şehit düşenlerin isimlerini verdi. Proje hakkında bilgiler veren öğretim üyesi Dr. Metin Elkatmış, “Bizim kültürümüzde ağaca ayrı bir değer ve önem verilmiştir. Yaş kesen baş keser öğüdüyle ağaçla insanı aynı kefeye koymuşuz. Ancak son yüzyıl içinde yaşanan orman arazilerinin yok oluşu, tarihin hiçbir döneminde bu denli büyük olmamıştır. Bu sadece bize has da değil, tüm dünya aynı yok oluşla karşı karşıyadır” dedi.

VEFAMIZIN GÖSTERGESİ

Meteoroloji uyardı! Kırıkkale’yi fırtına vuracak! Meteoroloji uyardı! Kırıkkale’yi fırtına vuracak!

 “Bu işimizin sadece bir kısmı idi. İkinci kısmı da bir o kadar mesaj içerikli olmalıydı. Ya da bizi biraz daha motive etmeliydi. O da Afrin´e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı harekatında şehit düşen kahraman Mehmetçiğimizin isimlerinin bakımı yapılan ağaçlara verilmesi şeklinde gerçekleşti. Böylece hem şehitlerimize vefamızın sembolik bir göstergesi hem de onların isminin geleceğe taşımak adına güzel bir iş ortaya çıkmış oldu. Dolayısıyla bir işle birden fazla amaca hizmet eder nitelikte bir projeyi gerçekleştirmiş olduk.”

SPOR KORİDORU OLUŞTURDULAR

 “Bu vesileyle projeye başından sonuna kadar emek veren tüm öğrencilerime ve Şehitler Orta Okulu Müdürü ile tüm personeline de katkılarından ötürü teşekkür etmek isterim. Kırıkkale Üniversitesi Sınıf öğretmenliği bölümü öğrencileri aynı zamanda Şehitler Ortaokulu´na bir hatıra bırakmak için spor koridoru oluşturdular. Okul koridorlarında uygun olan alanlara farklı spor branşlarını temsil eden görsellerin çizimi gerçekleştirildi. Böylece koridorlar hem daha ilgi çekici ve estetik bir hal kazanırken diğer taraftan da spor bilincinin oluşmasına hizmet etmesi amaçlandı” şeklinde konuştu.