ŞEHİT AİLESİ TARAFINDAN İKRAM

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ve Şehit Jandarma Uzman Çavuş Erdal Karagöz´ün ailesi tarafından düzenlenen program Garnizon Komutanlığı Kışla Gazinosunda Şehit ailesi tarafından ikram edilen yemek ile başladı. Düzenlenen programa; Vali Dr. Mehmet İlker Haktankazmaz, Vali Yardımcısı Sait Özkılınç, Maat Müdürü Ahmet Demir, Garnizon ve Mühimmat Komutanı Selami Arslan´ın Eşi Ayşegül Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Jandarma Komutan Vekili Ahmet Güneş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Kasım Atasoy, Şehit Aileleri ve Gaziler katıldı.

 

ŞEHİT KARAGÖZ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Arşivlerden çıkan ilk 23 Nisan kutlaması! Arşivlerden çıkan ilk 23 Nisan kutlaması!

Dernek Başkanı Rıfat Öcal tarafından Şehit Erdal Karagöz hakkında bilgiler verildi. Öcal verdiği bilgilerde; “Şehidimiz Erdal Karagöz, Diyarbakır İli Silvan İlçesinde görev yaparken 16.01.2001 tarihinde terör örgütüne düzenlenen bir operasyon sırasında askeri aracın şarampole yuvarlanması sonucunda şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Evli ve bir çocuk babası olan şehidimiz düzenlenen askeri törenle Hacılar Kasabası aile mezarlığına defnedilmiştir” dedi.

 

BUGÜN O GURURU YAŞIYORLAR

Şehitlerimizin aileleri ve Gazilerimize seslenen Vali Dr. Mehmet İlker Haktankazmaz, “Kırıkkale şehitler diyarı; dün yine burada bir başka kahraman şehidimizi anma programına katıldık. Bugünde bir başka kahraman şehidimizi anıyoruz. Tabi aradan bir yılda geçse, on yılda geçse aileler için o acı orada duruyor ama ortada bir gurur var, belki o acıyı biraz hafifleten en büyük faktör o. Muhakkak hepimiz bir gün öleceğiz, ölümün vakti, saati, şekli değişir ama en şereflisi şehitlik mertebesine ulaşarak Rabbimizin huzuruna çıkmaktır. Şehitlerimizde o mertebeye çıktılar, aileleri bugün o gururu yaşıyorlar. Bir kez daha Rabbimden bütün şehitlerimize rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabırlar diliyorum ”dedi.

 

ŞEHİT SİVRİ´Yİ UNUTMADILAR

İl Müftülüğü Hac ve Umre İşleri Şube Müdürü İmam Hüseyin Yaşar tarafından okunan Kuran-ı Kerim sonrası Şehit Erdal Karagöz´ün Hacılar Kasabası mezarlığındaki kabri ziyaret edildi. Kabir ziyaretinde Hacılar Kasabası Din görevlisi Ali Osman Şen tarafından Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi. Şehit Erdal Karagöz´ün Kabir ziyareti sonrası Kırıkkale Şehitliği ve Şehit Polis Memuru Muhammet Fatih Sivri´nin Yenimahalle Mezarlığındaki kabri de ziyaret edildi.