Sivrisineklerden hastalık bulaşır mı? Hangi hastalıklar bulaşır? Sivrisineklerden hastalık bulaşır mı? Hangi hastalıklar bulaşır?


ÖĞRENCİLER ONLİNE OLARAK KATILDI

Öğrenciler yarışmaya Kırıkkale kent merkezi ile 8 ilçede belirlenen sınav merkezlerinde katıldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında öğrencilerin HES kodları sorgulandı ve dezenfektan kullandıktan sonra sınav salonlarına alındı. Öğrenciler sınava önceki sınavlardan farklı  olarak cep telefonu tablet ve bilgisayar kullanarak internet üzerinden online olarak katıldı. Ufka Yolculuk Genel Merkezi tarafından öğrencilere sınav kodu gönderilerek sisteme giriş yapıldı. Saatler 10.00´u gösterdiğinde ise eş zamanlı olarak başlatılan sınavlarda öğrencilere kendi yaş grupları ve alanları ile ilgili sorular yöneltildi.

 

MİLYONLARCA KİŞİYE OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRDI

Ufka Yolculuk Kırıkkale İl Temsilcisi Mustafa Arı, sınav sonrası yaptığı açıklamada, sınavın hem ülke genelinde hem de Kırıkkale kent genelinde sorunsuz olarak tamamlandığını söyledi.
Ufka Yolculuk yarışmalarının bu yıl ile birlikte 9 yıldır yapıldığını ve milyonlarca kişiye okuma alışkanlığı kazandırdıklarını anlatan Arı, 'Bugün sevinçliyiz. Çünkü 9 yıldır devam eden ve milyonlarca okuyucu ve yarışmacısı olan bir yarışmayı daha başarı ile sonuçlandırmış olduk. Burada amacımız insanımıza doğru bilgi vermek ve her bireyi kitapla buluşturarak kitap okuma alışkanlığını zinde tutmak istiyoruz.' dedi.

ÇOK ÖZEL HEDİYELER VERİLECEK

Yarışma konusu olarak her yıl farklı tema seçtiklerini hatırlatan Arı, şunları söyledi: 'Bu seneki konumuz 'Sağlıklı Yaşam' oldu. Çabamız, yarının toplumunu inşa edecek çocuklarımızın fikren, zihnen, ruhen ve bedenen sağlıklı olmalarını sağlamaktır. Sağlıklı nesil, sağlıklı toplum demek sağlıklı Türkiye ve sağlıklı dünya demektir. Hedefimiz hem ülke insanımızı hem de dünya insanlarına sağlıklı bir ortam oluşturmaktır. Öğrenciler yarışmayı çok sevdi. Bugün Türkiye´nin her ilçesinde ve Kırıkkale´de bu yarışma online olarak eş zamanlı olarak yapıldı. Öğrenciler sınav öncesi okudukları yarışma kitabından yarışma vesilesiyle birçok bilgiyi öğrenme fırsatı buldu. Yarışmanın sonuçları önümüzdeki günlerde açıklanarak il, ilçe ve Türkiye geneli dereceye giren adayların duyurusu yapıldıktan sonra dereceye girenlere çok özel hediyeler verilecek. Bu özel ve güzel yarışmamıza kayıt olup katılan öğrencilerimize, katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara, öğretmenlerimize, sınavın gerçekleşmesini sağlayan gözetmenlerimize ve 7´den 70´e tüm Ufka Yolculuk ailesine teşekkür ediyoruz' dedi. Haber: Kenan Kuzucu