Sağlıklı Nesil

Sağlıklı Gelecek

 

Bu yıl 9´uncusu düzenlenen Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması il ödül töreni gerçekleştirildi. Edebi ve görsel alanda birinci olan altı öğrenciye ödülleri takdim edildi.

 

AMAÇ BAĞIMLILIĞA KARŞI BİLİNÇ

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol doğrultusunda bu yıl 9´uncusu düzenlenen Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması´nın il birincilerine Eski Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu´nda düzenlenen törenle ödülleri verildi. Törende ilkokul, ortaokul ve liseler arasında daha önce yarışmaya katılarak edebi ve görsel kategoride birincilik alan altı öğrenciye hediyeleri verildi.  Öğrencilerin ödüllerini Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yasin Pekuz, Yeşilay Şube Başkanı Muhammet Erkam İşler, Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Yılmaz, Türk Kızılay Şube Başkanı Mustafa İşler ve Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Çakmak takdim etti.

 

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı

BAĞIMLILIKLA İLGİLİ BİLİNÇ DÜZEYLERİNİ ARTTIRMAK

Ödül töreni öncesinde konuşma gerçekleştiren Yeşilay Şube Başkanı Muhammet Erkam İşler  “Bu yarışma ile çocuk ve gençlerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerine destek vermek; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını sağlayıp daha güvenli ve daha sağlıklı bir hayat sürmelerine katkıda bulunarak yeni neslin bağımlılıkla ilgili bilinç düzeylerini arttırmak amaçlanmaktadır. İlkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenim gören öğrenciler tarafından görsel ve edebi kategorilerde birinci olan toplamda altı öğrencimize bugün hediyelerini takdim edeceğiz. Birinci olan öğrencilerimizi, ailelerini, öğretmenlerini ve okullarını tebrik ediyorum. İnşallah ilimizde birinci olan eserlerden Türkiye derecesi yapanlar olur ve bizleri gururlandırır. Milli Eğitim Müdürlüğümüze de bu yarışmadaki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum”

 

ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Yılmaz ise konuşmasında “Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında yapılan protokol çerçevesinde bu yarışmamızı gerçekleştirdik. Yarışmanın konusu 'bağımlılık' olup yarışma; ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenim gören öğrenciler tarafından görsel ve edebi kategorilerde hazırlanan eserler arasından ilimizdeki birinciler belirlendi. Bu yarışmada hem yeteneklerini ortaya koymalarını hem de bağımlılık noktasında bilinçlenmeleri için öğrencilerimiz için çok önemli. Birinci olan öğrencilerimizi, öğretmen ve ailelerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kırıkkale Şubesine de teşekkür ediyorum.”dedi

 

BİRİNCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından yapılan ödül takdiminde il birincilerine 500 TL çekleri ve çeşitli hediyelerden oluşan ödülleri verildi.

 

HİLAL NUR YILDIZ

Özel Asrın İlkokulu

HAZAL İLBASAN

Kırıkkale İl Özel İdaresi  Bilim Ve Sanat Merkezi

GÖKHAN  YAĞLI

Kırıkkale Şehit Aydın Çopur İmam Hatip Ortaokulu

AYŞE KAPLAN

Kırıkkale Şehit Aydın Çopur İmam Hatip Ortaokulu

RAVZA İKRA GÜNGÖR

Bahçelievler Şehit Ramazan Bekar İlkokulu

MERCAN DEMİROK

Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi