SAĞLIKLI HAYAT İLE HAYAT BULUN

 

Sağlıklı Hayat Merkezi, sağlıklı yaşam tarzını teşvik etmek, sağlığa yönelik risklerden toplumumuzu korumak, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam alışkanlıkları kazandırmak için kurulmuş bir merkezdir. 

 

Evde döner nasıl yapılır? Evde döner tarifi! Evde döner nasıl yapılır? Evde döner tarifi!

25 BİN KİŞİYE HİZMET VERİYOR

Kırıkkale´de 2014 yılında kurulan Sağlıklı Hayat Merkezi, yılda ortalama 20-25 bin kişiye hizmet veriyor. Merkezde Diyetisyenlik Hizmetleri, Psiko-Sosyal Destek Hizmetleri, Kanser Taramaları, Çocuk Gelişimine Yönelik Hizmetler, Sigara Bıraktırma, Evlilik Öncesi Danışmanlık, Aile Danışmanlığı, Gebe Bilgilendirme Hizmetleri, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri, Tansiyon Ölçümü ve Enjeksiyon-Pansuman hizmetleri veriliyor.

 

ÇOCUK GELİŞİMİ BİRİMİ

Sağlıklı Hayat Merkezi´nden yapılan açıklamalara göre şu ifadelere yer verildi; “Çocuk gelişimi biriminde 0-10 yaş aralığındaki çocuklara danışmanlık hizmeti verilmekte olup 0-6 yaş aralığındaki çocuklarda gelişimsel değerlendirme yapılıyor. Bu gelişimsel değerlendirme sonucunda çocukların zihinsel, dil, ince motor, kaba motor, sosyal ve kişisel gelişim durumlarının yaşlarına uygun olup olmadığı kontrol edilmektedir. Bu değerlendirme sonucunda çocuklar gelişimsel açıdan takibe alınmakta ve belirli aralıklarla gelişimsel değerlendirme tekrarlanmaktadır”

 

REHBERLİK HİZMETİ SUNULMAKTADIR

“Çocuklarda görülen davranış bozuklukları, tırnak yeme, alt ıslatma, kaka tutma, parmak emme, okul fobisi, kardeş kıskançlığı, saldırganlık, çalma, yalan söyleme, uyku bozuklukları, bağımlılık, ağlama krizi, öfke krizi gibi durumlarda çocukla ve aileyle görüşmeler yapılmakta ve danışmanlık hizmeti verilmektedir. Çocukların duyarlı ve kritik dönemleri olan; tuvalet eğitimi, boşanma, ebeveyn kaybı, ergenlik dönemi, kardeş sahibi olma durumlarında da ailelere rehberlik hizmeti sunulmaktadır”

 

596 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ

“2019 Ocak ve Aralık ayları arasında birimimizde toplamda 584 görüşme gerçekleştirilmiş ve 596 kişiye farklı konularda eğitim verilmiştir. Psiko-Sosyal Ünite Ruh Sağlığı konularında destek almak isteyen vatandaşlarımızı Fabrikalar Mahallesi 25. Sokak No: 3 (Eski Tıp Fakültesi Hastanesi Binası) Kırıkkale adresindeki Sağlıklı Hayat Merkezine davet ediyoruz” denildi. Haber: Ayşe Soysal