Geçmişte yetkili sendika olanların hayal bile edemediklerini kazanıma dönüştüren Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, lisans tamamlama ve kreş konusunda kararlı bir duruş ortaya koymuş, mücadelesini sürdürdüğünü belirten Şube başkanı Akdoğan toplu görüşme, toplu sözleşme, kurum idari kurul toplantıları dahil her platformda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini dile getirdiklerini belirtti.

ÖNEMLİ KAZANIM

Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik´in toplu sözleşmede, yıpranma payı konusunda Bilim Kurulu kurulması talimatı verdiğini açıkladı. Akdoğan verdiği bilgiye göre; Bakan Çelik, Bilim Kurulu´nun hem sağlık çalışanları hem de diğer hizmet kollarındaki yıpranma payını ele alması, yıpranma payı verilecek mesleklerin bu komisyonca belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Bakan Çelik, komisyon raporu neticesinde yıpranma payının Ocak 2016´dan itibaren hayata geçmesi için toplu sözleşmeye bir madde eklenebileceğini dile getirdi.

 

HER 5 YILA 1 YIL

KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 17 NİSAN 2024 KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 17 NİSAN 2024

 

Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan, toplu sözleşmede, Bilim Kurulu´nun Eylül´de çalışma yapmasının, yıpranma payının Ocak itibariyle hayata geçmesini sağlayacak yasal düzenlemenin yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi. Yıpranma payı konusunda önemli bir adım atıldığını vurgulayan Akdoğan, böylece sağlık çalışanlarının uzun süredir beklediği yıpranma payının hayata geçirileceğini belirtti. Akdoğan, 'Bizim hedefimiz sağlık çalışanlarının 5 yıla 1 yıl yıpranma payı almasıdır' şeklinde konuştu. Düzenleme bu şekilde hayata geçerse, sağlık çalışanları görev yaptıkları her 5 yıl için 1 yıl kazanacak. Böylece erken emekli olabilecekler.