Kırıkkale´de başlayan ve etkisini sürdüren sağanak yağış kentte hayatı felç etti. Şiddetli yağış çok sayıda aracın mahsur kalmasına yol açtı.

Karakeçili’de Yiğit Hamza için kermes düzenlendi Karakeçili’de Yiğit Hamza için kermes düzenlendi

 

CADDELER SULAR ALTINDA KALDI

Kırıkkale´de her yağmur yağmasıyla yaşanan görüntüler yine ortaya çıktı. Yaklaşık 30 dakika süren sağanak yağış hayatı felç etti. Sokaklar, caddeler, evler ve dükkanlar sular altında kaldı. Terminal kavşağı trafiğe kapatılarak, ulaşım yan yoldan sağlandı. Kırıkkale Belediyesi ekipleri ise su baskınlarına anında müdahale etti. 

 

KIRIKKALE VALİLİĞİ UYARDI

İlçelerde de etkili olan şiddetli yağışlardan biriside Sulakyurt ilçesinde yaşandı. Kırıkkale Valiliği, yağışların hafta boyunca devam edeceğini belirterek vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları hususunda uyarılarda bulundu. Kırıkkale Valiliği, Sulakyurt´ta şiddetli yağış sonrasındaki bilançoyu açıkladı.

 

MAHSUR KALAN 3 AİLE KURTARILDI

Kırıkkale Valiliğinden yapılan açıklamada, “9 Haziran 2019 Pazar günü ilimiz genelinde görülen ve Sulakyurt ilçesinde de İlçe merkezi, Deredüzü,  Ambardere, Yağbasan, İmamoğluçeşmesi, Koruköy, Akkuyu ve Çayoba köylerinde zarara yol açan yoğun yağışlar sonucunda, hayvan otlatmaya gidip dönmediği ihbar edilen yaşlı bir vatandaşımız yapılan arama çalışmaları sonucu sağ olarak bulunmuş, İmamoğluçeşmesi köyünde evlerinde mahsur kalan üç (3) aile kurtarılmış, İlçe merkezinde bazı köprülerde hasar ve kısmi yol çökmesi yaşanmış, tarım arazileri bölgesel olarak su altında kalmış, yollarda, çamur ve taş birikmesine bağlı kapanmanın yanı sıra; dere taşması, köprü ve dere geçişlerinde hasar meydana gelmiştir”

 

YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

“Can kaybı ve yaralanan vatandaşımızın olmadığı olayın hemen ardından İl Özel İdaresi, AFAD ve DSİ 56. Şube Müdürlüğüne ait araç ve ekipler Sulakyurt ilçesine yönlendirilmiş olup hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Meteorolojik verilere göre yağışların hafta boyunca devam edeceği belirtildiğinden vatandaşlarımızın özellikle dere yatakları ve nehir kenarlarından uzak durmaları ve tedbirli olmaları can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi. Haber: Emel Selci