Kayıp Çocuk Polis Tarafından Bulundu Kayıp Çocuk Polis Tarafından Bulundu


Renkli bir çocukluk yaşamak hepsinin hakkı

 

İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, 20 Kasım Dünya Çocuk Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Ağırtaş, “Renkli bir çocukluk yaşamak hepsinin hakkı” dedi.

 

TOPLUMUN GÖZBEBEĞİ

İl Müdürü Ağırtaş, “Bütün çocuklar anne babalarının olduğu kadar toplumun da gözbebeğidir. Dünyanın neresinde olursa olsun ırkına veya dinine bakılmaksızın mağdur olan, acı çeken bir çocuğu gördüğümüzde hep birlikte üzüldüğümüz gibi, sevinen mutlu olup gülümseyen bir çocuk gördüğümüzde de hep birlikte sevinmişizdir. Çocuk hakları, kanunen veya ahlâki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu evrensel bir kavramdır”

 

TÜM DÜNYA ÇOCUKLARI İÇİN

“Tarihte en geniş katılımlı insan hakları belgesi olarak tanımlanan Çocuk Haklarına Dair Sözleşme, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu´nda 20 Kasım 1989 tarihinde oybirliği ile kabul edilmiştir.  Bugün tüm dünya çocukları için ‘Çocuk Hakları Günü´ olarak kutlanmaktadır. Bir günün değil tüm günlerin onlar için olduğu çocuklarımızın yüzünün hiç solmamasını ve “Dünya Çocuk Hakları Günü”nün bütün çocuklar için güzelliklere vesile olmasını dilerim” dedi. Haber: Emel Selci